gunesveguney Kızlar selam, ben hamileliğimin başında sağlık ocağına gitmiştim kaydımı yapmışlardı.Ama sonrasında beni hiç aramadılar, çağırmadılar. Doktorum tetanoz aşısına gerek yok dedi 3 yıl önce 2 doz yapıldığı için. Aşı içinde gitmemiş oldum. Sağlık ocağında gebelikte önemli bir takip yapılıyor mu? Gidilmese de oluyor mu yoksa gidilmesi gereken bir durum var mı acaba? 2 haftada bir doktora kontrole gidiyorum zaten.
panikprenses gunesveguney benim saglik ocagi ariyor her ay 28inde de cagirdi iki doz tetanoz icin aradilar tansiyonumu olcuyorlar kilomu takip ediyorlar bebisin kalp atislarini ilaclarimi vs kendi doktorumda demisti bana zaten saglik ocagina gebe oldugunu bebegin kalp atislarinin duyuldugunu bildirmen gerekiyor diye gittigim andan itibaren takip baslattilar seminer yapiyorlar ilk seminere katildim 2.seminer de nisanda bu sekilde canim
Sumiire gunesveguney ben ilk kızımda doktora gitme tarihlerinde gidiyordum kilo tansiyon falan bakıyorlar doktorumdan baktığı için benim için gereksizdi ama yinede gidiyodum şuan 2.ye hamileyim devlet takımlıyım kilo tansiyon evde kendim takip ediyorum sağlık ocağınada gitmiyorum ilaç yazdırmaya falan gidersem hemşirenin yanına uğruyorum sadece
UraSsmom gunesveguney Ben 2 doğum yaptım sanki daha sık çağırıyolardı çok hatırlamıyorum ama. Bu seferinde aradı çocukların boy kilo izlemi için, gebeymişsiniz niye söylemediniz dedi bilgileri aldı o kadar daha da aramadı 17+6 şuan 🤷🏻♀️
K1996 gunesveguney 5 sene önce doğumum olmuştu benim onda bütün aşıları yapmıştım ellerinde defter sistemden bile bakmiyolar 1 doz yapti son 3 ay kala oncekileri ilk hamileliğinde olmuş yapilcak biseu yok kalmamış ama biz kan bakalım hiç vermemissin tarzında kendi kafasına göre bişeyler çıkarttı bnde gitmedim daha bilgisayarı dahi kapalı beni yanlış kaydetmiş 40 kilo almışım gbi hamileligimde halbuki 10 kilo aldım toplam bu sefer o orda yanlış sisteme giriyi herşeyi
Sedset Hangi ilaçları içtiğini soruyorlar not alıyorlar Tansiyon kilo bakıyorlar Belli bir haftadan sonra da bebeğin basit bir cihazla kalp atışını çok kısa dinleyip not alıyorlar Bir de bana bir ebe eğitim vermişti doğum ve sonrası hakkında Doktor kadar detaylı bir muayene yok sadece olanı sorguluyor gibi bir şey 😊
gunesveguney Sedset bizim sağlık ocağı o anlamda çok kötü ya bi tane ilgilenen hemşire var o da odadan odaya geziyor zaten ulaşması çok zor bi de doktorla aynı odada bakıyor doktor odada başka hastayı muayene ederken hemşire sana soru soruyor falan çok saçma. Çok gitmemin şart olduğu bi durum yokmuş o zaman teşekkür ederim ☺️
gunesveguney panikprenses ay ne güzel yaaaaaa bizimkinde bırak semineri hemşireyi bulamıyorsun bile :(((( bende kalp atışı sonrasında gitmiştim ama 27 haftalığım şuan yeni aklıma geldi aaaa hiç aramadılar diye 😅
panikprenses gunesveguney bi ugra bence gebe oldugunu soyle takip yapilip yapilmadigini falan sor saglik bakanligininarayip iletirsen de aninda tutusuyorlar bu arada
gunesveguney UraSsmom hem niye söylemediniz diyip hem aramamaları 😅 bende kalp atışını duyunca hemen bilgi vermiştim hiç aramadılar bidaha bende doktor takip ediyor diye gitmedim doğunca giderim artık 😅
MinikBrokoli panikprenses sanırım bizim sağlık ocağının başına gelmiş galiba 😇😇 Bizimki de sürekli arıyor tahlil için kan şu bu ,cevap vermesem eşimi arar , eşime ulaşmasa iş yerini ararlar 😅😅😅 Aşırı derece ilgili, hatta gitmezsem maaşından kesildiğini söyledi 😅
Parinas gunesveguney ekstra yaptıkları bi aşı var. He bi de 5 para etmez ücretsiz takviyeler🙈Sağlık ocağında kadın doğum doktoruna gitmeyenler ya da gidemeyenler için bi takip sistemi var aslen. Gelişmiş yerlerde doktora gitmeyen kalmadığı için ebeler de biraz salıyor sanırım. Eskiden daha çok üstüne düşülürmüş. Giderseniz de kilo tansiyon bakıyor, ona doktor da bakıyor zaten
panikprenses MinikBrokoli galiba sikayet gelmis cunku tetanoz zorunlu ve bikac post gordum tetanozun haftasi gecmis gebeler vardi aslinda tehlikeli bir durum oyleyse bile iyi olmus bence
Bhrdnz gunesveguney bu sağlık ocağına göre değişiyor gebeliğim ilk başlarında kaydoldugum yer hiç aramiyordu bir kere kan aldılar bir daha aramadılar daha sonra evin yakınına aldırdım gebeliğim boyunca sürekli arayıp ilgilendiler 3 kere daha belirli aralıklarla kanlarımı alıp takibimi yaptılar kalp atışlarını dinlettiler tamamen hemşireyle alakalı yani ama aramaları gerek
Cesie gunesveguney onlar genelde gebeleri aşı için arıyor tetanoz ve boğmaca. Ayda 1 gidip durumunuzu söylüyorsunuz not alıyorlar. Doğum sonrası emzirme eğitimi veriyorlar birde bebişe aşı yapıyorlar bunları biliyorum
Cnhavva gunesveguney bi d3 demir baslanicagi zamani asi zamanlarini soyluyolar seker yukleme haftasi diye bilgilendirmisti beni sadece ben doktoruma sormustum bugun yine gidicem son aya girdiğim icin bilgilendirme falan yapicaklarmis emzirme hakkinda çok önemli bilmedigim bisey duymadim ben şuana kadar bazen de gelmene gerek yok telefondan alırım bilgilerini diye telefondan konusuyoduk yaptigim tahlillere doktor muayenesine gore not aliyodu
Accountant gunesveguney çok gerekli değil bence gittim hızlı hızlı konuşuyor zaten hiçbir şey anlaşılmıyor tansiyon nabız baktı sadece toplam 4 kere gidiliyormuş en sonuncusunda doğum ve emzirme hakkında bilgi verecekmiş
Elis77 Sağlık ocağındaki hemşirem beni her ay arayıp çağırdı kan alır tansiyonums bakar kilomu not alırdı en sonda bir cihaz yardımı ile bebeğin kalp atışlarını dinlerdi 6 mayıs ta doğum yapicam bu ay çağırmadi sadece beni