Parinas Annesi2 eskiler çok hareketliydi bence ondan. Biz günde yarım saat yürüyüş yapamıyoruz zorlanıyoruz, onlar bağdan bahçeden çıkmazlarmış doğurana kadar. Bi de bence şu alaturka alafranga tuvalet farkının da etkisi var. Her tuvalete gidiş egzersiz gibi bişey oluyor alaturkada 🙈artık çoğu evde kalmadı ama malesef
Annesi2 Parinas klozet taraftarı dwgılım evet ama düşük tehlıkeö vardı dıye ona gıtmen gerek, dedı doktor mesela
Acelya11 Kmsleyll şimdi hamilelerin en korktuğu şey dikiş herkes dikişi dert ediniyor asıl zor olan sancıyken dikiş ön plana çıkmış neden insanları şöyle korkutayımki desteklemek varken: ilk doğumum da bana 40 dikiş atıldı içerden dışardan bir saatten fazla sadece dikişle uğraşıldı evet ilk 10 gün çok zordu kıpırdayamıyordum bile cayır cayır yandıda sezareyn olan arkadaşım çıktı dışarı gezmelere gitti ben penguen yürüşü yapıyordum o sıra çok kötüydüm ama bunları sürekli insanlara empoze etmenin manası yok olumsuz yanını konuşmanın manası yok Hepsi okadardı ama iyileşti hiçbirşeyim izim bile kalmadı iyiki normal yaptım dedim ne olursa olsun çok memnun kaldım ikinciyide öyle doğurdum dikişsiz di ama bu seferde sancılarım devam etti oda ayrı bir konu Şöyleki doğumda en zor şey ve konuşulması gereken şey sancıyı yönetmek karşıdakini dinlemek vs dikiş ikinci kısımdır hem bu dikişin yüzeysel olduğunuda unutmamalıyız
Kmsleyll Acelya11 Hayır dikişten bahsetmiyoruz ki biz dikiş doğumun en kolay yanı o sancıların yanında dikiş hiç bişey sezeryanda insanlar ayağa kalkamıyor normalde dikiş kötü olsa o kadar insanlar kalkamaz bizim bahsettiğimiz çok kilo olması cocukta ve cocuğun yırtarak cıkması hatta cocuğun kanalda sıkışması vs durumu arkadaş postta bunu sormus zaten ilk doğumda kesi atıldı ama bebeğin cıkmasıda o kadar zor olmadı kesi atılması bence iyi bişey bi açıdan zaten yara iyileşince düzeliyor önemli olan bebek zorlanmasın sıkışmasın biz kötü yanından bahsetmiyoruz normal doğum bana göre cok zor ben cok zorlandım 3 e hamileyim eğer bağlatma durumum olmasa inan yine normal yaparım tek bi sekilde yapmam cocuğum 4 ü geçerse oda zorlandım ve bir daha bebeğimi zora sokmak istemem ama normal doktor kesi atsaydı belki az dikişim olcaktı bebek iri olunca yırtması 2 ci doğumumda cok zorladı sonuçta cok dikişte iyi bişey değil oturup kalkması vs zor ne kadar az o kadar iyi
tombikdoner22 tsmutter yaa bana da doktrm 3800 dedi kilosu o yzden 39+3 de yatışm oldu daha fazla kilo alırsa normal doğum şansm az olur diye ama 3300 doğdu bebk yani bilmiyorum her zaman doğru mu ölçüyolar
tsmutter tombikdoner22 yanılma payı var doktorum -+200 olabilir dedi ama baştan beri ölçümlerimiz böyleydi zaten baba da iri olunca korktum ne yalan söyleyeyim
Acelya11 Kmsleyll ozaman neye katılmıyorsunuz anlamadım dikişsiz doğurduğumu yazdığımamı katılmıyorsunuz
Kmsleyll Parinas Yaşayan biliyor ya valla Allah hepimizin yardımcısı olsun cok zor gerçekten sıkısması vs de geçtim beyne oksijen gitmese cocuk biraz fazla kalsa Allah korusun engelli bile olur cocuk daha önce cok duydum öyle seyler korkarım şükürki basımıza gelmedi kimseninde vermesin Allah öyle bişeyi
mahirsmom tsmutter yapmadım ama bir kere doktorun odasında kadınla konuşurlarken duymuştum ağzın acik kaldı kadın 5 buçuk kilo bebek doğurmuş vajinal 😧 doktor diyordu senin doğumun mucizevi bir şeydi diye
sedabircngz tsmutter hikayelerimiz aynı ya sadece siz hafta olarak öndesiniz benim eşimde uzun boylu 4.5 kilo doğmuş benim boyum da 1.70 başından beri iri bebek diyorlar 32. Haftada 2600 grdı sanırım benim bebeğimde 4 kilo ya da üstü doğacak normal doğum istiyorum ama doktorum sezaryen öneriyor erken gelmesini istiyorum sizin süreci takip edeceğim takipte kalalım 🌸 Allah kolay sağlıklı doğumlar nasip etsin hepimize 💗
tsmutter sedabircngz aminn inşallah kolayca bebeklerimize kavuşalım ben zaten bu postun altına yazarım bebiş gelince 🌸 siz kaçıncı haftadasınız?
sedabircngz Parinas oturup kalkmanızda sorun oldu mu sezaryen doğumun hareket kısıtlılığıyla çok dikişli normal doğumda bile normal doğum yapan kadının durumu daha iyidir diye tahmin ediyorum öyle mi
Parinas sedabircngz yok yok hareketlerde problem olmadı. Sadece oturunca eğimli oturmam gerekti acıyordu yoksa. Direkt dikiş üstüne oturamıyordum
tombikdoner22 tsmutter benim eşim de 4300 doğmuş kaynanm tüm çocukları iri doğurmş şeker hastasıydı diye heralde bizim de ona benzer diye endişelendk ama olmadı çk şükür kilolu bebek de iyi bişe dğil ama eskiler bayılıyo öyle bebeğe. O kadar riski var doğumda omzu takılır çıkablr vs.
tsmutter sedabircngz sağlıkla hayırlı zamanda gelsin inşallah🤲🏻 beslenmeniz nasıl? Ben 48 kg ile gebe kaldım, öncesinde ne yiyorsam aynı şekilde besleniyorum değişen bir şey yok pek o yüzden yememi de azaltamıyorum. 59 oldum bu arada
hceylaan tsmutter Ben de 36. haftadayım bebek için 3500 dedi doktorum. Yakında doğum olursa vajinal doğum yapabileceğimi ama 4ü geçerse sezaryen önerdiğini söyledi. Bir an önce gelsin istiyorum ben de ama nstlerde vs hiç sancı çıkmıyor. Gelmeye niyeti yok gibi
tsmutter hceylaan yaa maşallah diyelim öncelikle, beraber çabalayalım artık yavaştan doğsunlar diye. Siz neler yapıyorsunuz? Göğüs ucu uyarımı, yürüyüş, ahududu yaprağı çayı vs. epeyice önerilen şey var