Sonunda ben de buraya doğum hikayemi bebeğim yanımda mışıl mışıl uyurken yazabiliyorum 🫠 ilk doğumum 2018de olmuştu onda bilmediğim için korkuyordum bunda da ne yaşayacağımı bildiğim için korkuyordum. İlk doğumumun sonrası benim için zor geçmişti bunda da aynısı olacak diye çok korkuyordum. Bir de bu sefer geride de bir çocuk var aklım da hep onda.. ikinci sezaryen olmasına rağmen plansız oldu aksiliklerden dolayı. Doktorum ameliyat olmuş 1ay raporlu ama ne zaman döneceği belli değil başka doktora gittim gel dediği hafta bayram tatili uzadı onunla da görüşemedim tekrar ama vakitte yaklaştı belirsizliğin içinde inanılmaz stresliyim. Bayram haftası kadın doğum acile gittim haftaya çarşamba gel gelecek mi doktorun sorarız dediler şimdi sorun uzaktan geliyorum dedim ama soran olmadı.. Çarşamba 39haftama girmeme 2gün kalmıştı daha fazla beklemez diye ben aç susuz gittim hastaneye. Anestezide de kardiyoloji ekom eksikti hemen yaparız son dk denmişti ama öyle olmadı 2,5 saat bekledim insanların elindeki pet şişelere bakıyorum nasıl güzel.. 😃 onu da hallettikten sonra doğumhaneye çıktım yatış verdiler muayene ettiler doktorum oraya geldi 1-1,5 saat sonra alıcam seni dedi. Saat 15:20 gibi ameliyata girdim. Tabi o ara beklerken nasıl korkuyorum post açtım bol bol dua topladım ben de herkese ettim belki de o yüzden sonrası güzel oldu ona yoruyorum 🥰 spinal anestezi ilk doğumda bir anda olmuştu hissetmemiştim bunda biraz uğraştılar o yüzden acı hissettim. Sondayı hemen sonrasında taktılar fark ettim ama hissetmedim ilkinde anestezisiz takmışlardı onda da hissetmemiştim. 7dk da kızım dünyaya geldi doğduğu an karnımda rahatlık hissettim sesini duyunca da tüm stresim bitti 😍 başımda duranlarla sohbet etmeye başladım hadi bir konu açalım da kafam dağılsın dedim 😃 benim de işim bitince yoğun bakımda uyuşukluğumun azalması beklendi soğuk çok hissediliyor o yüzden titriyorsunuz ama hiç önemli değil dünyanın en harika şeyine kavuşmak üzeresiniz çünkü 😍 odaya gelince karnıma basacak olmaları da ilkinden kalan kötü deneyimlerimin arasındaydı onda da pek hissetmedim kum torbasında da kendim tutuyordum hatta 😃 sıra yürüyüşe gelince de strese çok girdim zor oluyor elbette ama ne kadar yürürseniz o kadar çabuk toparlıyorsunuz ve imkan olursa şöyle arkadan sıcak su tutturun banyoda yaranıza gelmeyecek şekilde o da çok iyi geliyor. Ben ameliyattan gelene kadar bebeğime mama vermişler durmamış o gece bir meme reddi yaşar gibi oldu onu da toparladık sütüm de ertesi güne geldi problem kalmadı. Gaz da gece çıktı bişeyler yiyebildim. Doğum olalı 24saat olmadan evdeydik 🥰 şuan beraber 3.günümüz ilkinde bu zamanlarımda tuvalete bile gidemiyordum tek başıma şimdi sadece tamamen yatınca kalkamıyorum gerisini yavaş yavaş da olsa halledebiliyorum. Uzun oldu ama okuduğunuz için teşekkür ederim 🥰 isteyen herkesin kucağı boş kalmasın, doğumunu bekleyenlerinizin de kolaylıkla doğumları gerçekleşsin sağlıkla kavuşun evlatlarınıza ❤️