Aleymomm Reçetesine bakıldığında bitkisel görünüyor evet, baybay night damla için konuşuyorum tabii diğerlerini bilmiyorum. Üstünde yazan dozlar çok yüksek, 3-5 damla bile uykuya geçişi hızlandırabiliyor. Uzun süreli kullanım bana da doğru gelmiyor, kaldı ki çocukların bir ritmi var, o düzeni sağlayınca zaten ihtiyaç kalmıyor.
Ben bu damlayı birkaç kez kullandım. Çocuğum doğdu doğalı uykuları düzensiz çoğu bebek gibi. 10 aylıkken tek uykuya geçti. Yarım saat bile sürmeyen gündüz uykuları vardı. Bana yardımcı olacak kimse yoktu, eşim de belli aralıklarla yurtdışı seyahatlerine gidip bazen 1 hafta bazen 1 ay kalıyordu ve çocukla yalnız kalıyordum. Çalışan biriyken doğum sonrası ücretsiz izinle eve kapanmak durumunda kaldım. Tüm bunları 2.5 sene idare ettim. Buna tv telefon tablet hiçbir koşulda açmamak, çocukla sürekli birebir ilgilenmek dahil. 1.5 yaş sonrası uykuları da bırakmaya başladı. Uykusu tabii var fakat evde asla uyumuyor, her Allah’ın günü yağmur çamur demeden bebek arabasıyla dolaşa dolaşa dışarıda uyuttum. Fakat 2.5 yaş sonrası işe de tekrar başlayınca hepsine yetecek gücüm kalmadı. Bakıcıya bırakıyordum, eve geldiğimde kadın gidiyordu. Çocuğun işe gidiyorum diye verdiği tepkiler, işteki yorgunluk, kimi zaman yine tek kalmak vs bazen çığrından çıkıyordu. Uykusu olduğu halde çok direndiği, uyumayınca kendini de beni de harap ettiği ve artık bebek arabasında da uyumadığı için bir de bunu denemek istedim. Nispeten daha kısa sürede uykuya geçti diyebilirim (yarım saatte falan) ama uyku rutini tekrar oluşturunca bıraktım.
Bu yorumu çok uzun yazdım farkındayım. Ama bu “aman Allahım aklım almıyor nasıl annesiniz” yorumlarını okuyunca da üzülmedim değil. İnsanların bazıları evet keyfine düşkün olduğu için yapıyor olabilir kimi de başka çare bulamadığı için. Sizin koşullarınız farklı olabilir, bu denli sivri dilli yorumlar yapmadan önce bence düşünülmesi gerek. Bazıları daha doğurmadı belki, bazılarının bebeği daha küçük de olabilir. Ya da annenize biraz çocuğu bırakıp kafa dinliyor olabilirsiniz. Bir şekilde durumu kotaracak olsa kimse bunları kullanmaz zaten.