bkdusunenanne Kızlar genellikle ev yapımı yoğurt yiyorum inek yoğurdu kendimiz yapıyorduk, şimdi koyun yiyorum marketten aldık adamlar kendileri yapıyor, hamilelikte yoğurt bebeğe ne gibi fayda sağlıyor acaba😌
Gmze9595 bkdusunenanne benım doktorum kesinlikle ev yapımı yeme ısıyı ayarlamada sıkıntı olursa tehlikeli dedi
ynzl bkdusunenanne yoğurt evde yapılacaksa bile pastörize sütten yapılmalı. Salmonella riski taşıyor diye biliyorum. Aynısı ev yapımı peynir ve tereyağı için de geçerli. Marketlerde pastörize edilmiş çiğ sütler var. Yine günlük süt ama bakterileri öldürülmüş gibi düşünün. Onlardan alıp yapmak lazım
Zarifbblog bkdusunenanne hamilelikte pastörize süt ve yoğurt tercih edilmeli çünkü kendi pişirdiğimiz sütün mikrobu tam kırılmayabilir nasıl çiğli yarı pişmiş yumurta yememiz önerilmiyorsa bu da aynı şekilde. Onun dışında süt ürünleri kalsiyum açısından zengin kemik ve kaslar için hem bebeğe vitamin şifa hemde anneye ..
4yaprakliyoncam Bu konu da sosyal medyada sürekli ev sütü ya da yoğurdu yemeyin yazıyor hamileyken pastörize olması gerekiyormuş ben de merak ediyorum yiyebilir miyiz acaba
Ecem_P 4yaprakliyoncam Yanlış yönlendirmek istemem benim üç doğum yapmış tanıdığım var üç gebeliğinde de ev yoğurdu yemiş bende kayınvalidemden yiyorum şimdi doktoruma sordum süt tavsiye etmiyorum dedi ama yoğurt mayalanıyor bildiğim bir yer zaten dedin yiyebilirsin evde pastorixe etmen mümkün değil zaten dedi. Bilmiyorum bazı doktorlwr da yemeyin diyo
bkdusunenanne ynzl ay inşallah bi sıkıntı olmaz öyle çok yemiyorum bi gün yiyorsan bi gün yemiyorum 3 4 kaşık falan ev yoğurdu
Ecem_P bkdusunenanne başka bit doktora daha sormuştuk o da yiyebilirsin hatta günde bir kase ye demişti
bkdusunenanne Ecem_P o zaman azar azar yemenin bi zararı yoktur diye düşünüyorum 😌zaten ev sütü içemiyorum içim almıyor yoğurdu da yiyorum işte pek sevmesemde bebek için
ArasveAnnesi21 bkdusunenanne ben şimdiye kadar hep ev yapımı yoğurt peynir çökelek tereyağı yiyorum 32 haftaliğım çok şükür her kontrolde gayet iyi hatta yogurdumu kendim yapıyorum süt alarak tek dikkat ettiğim aldığım sütümü kaynamaya başlayınca en az 20 25 dk kaynatiyorum ve çok şükür bir sıkıntı olmadı hatta benim tanıdıklarım hazır yeme kendin alıp ye derler sizleri yanlış yönlendirmiş olmiyim ama ben yiyorum ve bir sıkıntı yaşamadim cok şükür
Bus-ra590 bkdusunenanne çok şükür bende bir sıkıntı yaşamadım sütü kaynatıp içiyorum bile her akşam market sütlerinde ne olduğu belli değil sırf su içmek istiyorsan marketten al
panikprenses bkdusunenanne bebegin kemik gelisimini kalsiyum saglar bebek kalsiyumu sutten yogurttan alir duzenli olarak tuketilmesi lazim gunde iki bardak sut bi kase yogurt yiyorum ama pastorize sekilde tuketiyorum salmonella virusu tasidigi icin pastorize olmayan yani cig sutten elde edilen sut ve yogurt tuketilmemesi gerekiyor