Annekuzusu06666 Herkes farklı bişey diyor üç gün oruç tutsun diyen var yetim doyursun diyen var köpeğe ekmek doğrasın diyen var
Yuuki Annekuzusu06666 Yaprak dökümünde Cevriye hanım başına ekmek tutup dua edince yemin bozulur diyordu 🫣
dilaradoyan Annekuzusu06666 kefaret ödenmesi gerekiyor. Toplam 10fitre, ya 10farklı kişiye 1er fitre veya bi fakire 10gün fitre. Yapacak durumu yoksa aralıksız 3gün oruç. Benim bildiğim böyle.
Yuuki Annekuzusu06666 Bugün o sahneyi izledim de aklıma geldi üstüne senin bunu yazman 😀 bence de olmaz ama Cevriye hanım diyorsa vardır bi bildiği
byk0606 Yani ne istiyosa yapabilir. Oruç tutmanın, sadaka vermenin bir işe yarayacağını düşünmüyorum. Tövbe et af dile yeterli.
Annekuzusu06666 byk0606 aslında hani yeminde değil de annem demişki hani ölüsü ölüme dirisi dirime ama yinede içi rahat etmiyor yemin mi bozdum diye baya araştırdık çoğu da üç gün bozmadan oruç tutması lazım dedi
Annekuzusu06666 dilaradoyan evet canım üç ayrı hoca da aynı senin dediğin şekil anlattılar oruç tutacak olmazsa