Pemberuya Ay kızlar hamur yoğurdum ama tutmadı poğaça ılık su ılık süt tarifinden kabarmadı hiç bu hamuru başka şekilde değerlendirebilir miyim kabarmadı hiç atmakta istemiyorum
_biranneadayi Pemberuya Fırında mayala canım Fırını 180 derece ayarda ısıt biraz çok sıcak olmasın 3-5 dk yeterli Sonra üstünü iyice bezle kapat hamuru fırına at yarım saat beklesin öyle mayalanır. Ben genelde öyle yapıyorum garanti oluyor
Egemom07 Pemberuya canım yumuşak mayalama için şeker ılık süt ve mayayı ( yaş+insta) olabilir ayrı bir kapta 5 dk bekle maya aktifleşsin. Tuz u da un a karıştır sonradan ekle unu ölçülü koy mutlaka ele. Mayalandıktan sonra 30 dk tepsi mayasıda yap.
TeacherS Pemberuya leğene sıcak su koy üzerine yoğurduğun kabı koy üstünü ört fırını falan beklemene gerek kalmaz bana dua et 😊
Pemberuya _biranneadayi ben fırında mayalayacağım diye plastik leğeni fırına koy🤣🤣 leğen eridi 🤣🤣 yine de tadı güzel oldu teşekkür ediyorum 😍
asenat-63 Pemberuya tadıda çok güzel oluyor ama hamura maydanoz kırmızı biber biraz kara biber bide çorek otu ekleyin tadından yenmiyor valla peynirle çok güzel gidiyor
_biranneadayi Pemberuya kızzz ben o kadar sıcak olmasın demiştim 😂😂 3-5 dk ısıt dedim ya naptın öyle leğenli poğaça olmuş😂 Yine de mayalandıysa sevindim aklında olsun tutmayan hamur böyle çok güzel tutuyo