aysetcdmr_ 23 haftalık gebeyim Demir (serum) 177 çıkmış referans aralığı 50-170 gösteriyor Ldl kolesterol 171 çıkmış 130 dan küçük olması gerekiyor diyor Kolesterol 262 çıkmış 200 den küçük gösteriyor Trigliserid 183 çıkmış 150 den küçük gösteriyor Ürik asit 2.8 çıkmış 3.1 ve 7.8 arası olması gerektiğini gösteriyor Değerlerim nasıl acaba sağlık ocağına bugün gidemeyeceğim ama merak ediyorum
myangelson aysetcdmr_ hamilelikte kolesterol falan biraz yüksek çıkarmış doktor önemli birşey yok der tahminim.
Hulu61 aysetcdmr_ Doktorlar gebelikte kolesterol değerlerine bakmıyor bile normalmiş yükselmesi çünkü rahat olun
Mescem Son zamanlarda kırmızı et çok mu tükettiniz kolesterolünüz biraz yüksek. Ona dikkat etmenizi isteyebilirler onun dışında bir sorun yok gibi
aysetcdmr_ Mescem yok aslında et normalde çok sevmem en son geçen hafta yedim bir iki gündür hamur yedim ondan da olur mu?
Mescem Margarin içeriği yüksekse belki de ondandır. Katı yağ içeren şeyler tüketmeyin bir süre. Yağsız et kullanın. Yağsız süt ürünleri kullanın. Bol salata ve yürüyüş yapın. Sigara tüketiyorsanız ondan olabilir. Hareketsiz yaşam da yüksek gösterebilir. Günlük yürüyüş yapmanız iyi olabilir eğer riskiniz yoksa
aysetcdmr_ Mescem margarin tüketmiyorum yürüyüş yapmıyorum havalar soğuk olduğu için bazen fe üşeniyorum belim ağrıdığı için sigara hamilelikten önce içiyordum bazen canım istiyor tek tük içiyorum
ibcmom aysetcdmr_ ldl genelde obezite yüzünden olur ondan sordum. genetik faktörler cok etkili ama sigara da en büyük sebeplerinden. lifli beslenin dikkat edin düser cok sükür cok yüksek değil zaten referans 130 yazmıs ama 160tır
ibcmom aysetcdmr_ demirin yüksekliği iyi bişey. onun dısında trigliserid, ldl, kolesterol var hepsi sağlıksız beslenme kaynaklı olur genelde. paketli işlenmiş gıda, yağlı beslenme falan etkiliyor. ilaçlık bişey yok yani bence beslenmeyi düzenlemek lazım
aysetcdmr_ ibcmom bu ara çok fazla sağlıksız beslendim gerçekten dikkat etmem gerekiyor çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için birde sağlık ocağı doktorum bana kan vermeden önce demir ilacını günde bir içmem gerektiğini söyledi ama kadın doğum uzmanı günde iki kez biri sabah aç karnına birde gece yatmadan içeceksin dedi
ibcmom aysetcdmr_ demirin iyi derecede aslında gece yatmadan içmen yeterli olabilir bende öyle yapıyorum. yine de hangisine daha fazla güveniyorsan onun dediğini yap
melegim01_ aysetcdmr_ benımde yüksek cıkan ve dusük cıkan somuclarım oldu hamilelik döneminde bunlar normalmıs doktorum söyledi kolesterol yanlıs hatırlamıyorsam bende 300 lerdeydu. sadece uaglı yiyecekleri tuzlu ve ekmegu azalt düzeliyor kendiligınden cnm
aysetcdmr_ ibcmom bide ferritin diye bir şeyde yazıyor 10-300 arası olması gerekiyormuş benim 7,4 çıkmış o nedir
servansmom aysetcdmr_ trigliserid ve kolestrol için konuşuyorum bir sorun yok gebelikte olur endişe etmeyin 💖
ibcmom aysetcdmr_ ay nası anlatsam. ferritin demir deposu demek. demir serum kanda bulunan demir demek. Yani sen demir alıyorsun vücuda ama depolamayı karaciğere yapmışsın o da iyi değil olması gereken değil yani. depoların dolu olmadığı icin bebek de senden cekiyor haliyle sen hapa doğum doktorunun dediği gibi 2 devam et bence. ferritini en basta söyleseydin hic kafan karışmıcaktı simdi karıştı dimi 😂