Tubiku Merhabalar, 7+1 de doktora gittik. Kese vardı, bebek de gözüküyor ama yarım cm Di ve kalp atışı yoktu. Doktor erken dedi ama bir hafta küçük gözüküyor. Basina benzer durum gelen var mı? Doktor bir şey söylemedi ama içime dert oldu
2cocuk2kopek Tubiku geç döllenme olmuştur canım arkadaşımla 1 gün arayla test yaptık onunda öyle oldu geç döllenme bebek şuan gayet sağlıklı 18. Haftamıza geldik aramızda 1 hafta oynuyor
KumpirsMom Tubiku bildiğim kadarı ike ultrasında bir hafta erken yada bir hafta ilerde olması normal kabul ediliyormuş , geç döllenme olmuş olabilir o yüzden kalp atışını duymamış olabilirisiniz 10 gün sonra tekrar gidin inşallah bu sefer sorunsuz duyarsınız 🥰
Kalbimde Tubiku canım sıkıntı yapma ben 8 haftalık bilirken bebiş 6+6 dedi doktorum geç yumurtlamadan dolayı olduğumu söyledi
Rusapolat Geç döllenme olabilir canım. Bazen sat tan küçük ya da büyük çıkabiliyor Bebiş. Ona göre düzenliyor doktorlar. İçin rahat olsun. Duyarsın inşallah dua et 🫶🏻
Tubiku Rusapolat Amin inşallah, bakayım netten geç döllenme ne hiç bilmiyorum. Aslında bebek yapma zamanımız yumurtlamanin en yüksek olduğu gündü, o durumda da geç döllenme oluyor mu ki?
Tubiku Rusapolat geç döllenmeye baktım ama benim adetim hep günü gününe başlar. Hiç gecikme olmaz. O yüzden şaşırdım açıkçası sanki tanıma göre geç döllenme olamaz. Off ne çok karıştırıyor bu bebekler insanın kafasini
Sltngrgn Merhaba ben 3 düşük yaşadım hepsinde sorunum kan pıhtılaşmasıydı ve benim haberim yoktu şuan yine gebeyim ve tedavilerimi oluyorum 6+4 e hastaneye gittim doktorum herşey çok güzel bi problem yok ama bebeği görmem için henüz erken dedi yani göremedi 4 hafta sonra gel dedi ben yinede endişelendim normal mi sizce ? 😕
Tubiku Sltngrgn benim arkadaşım da bebeği geç görmüştü ama üstten muayene idi. Alttan baktı mı? 6. Haftada eğer sizinde bir hafta erken gözüküyor ise gözükmemesi normal. 6da sadece alttan görüyorlar diye biliyorum
KumpirsMom Sltngrgn rahminiz arkada ve göbek kısmınız yaplı ise görünmesi zorlaşıyormuş kilolu gebe kalan bir olarak söylüyorım ( kilolu olmasanız bile karın kısmında bulunan yağ dokusu engel oluyormuş) içinizi ferah tutun bir dahaki kontrolde görünmezse doktor muhtemelen alttanda bakar sizede talep edebilirsiniz 🫶🏻
Sltngrgn Tubiku hayır alttan bakmadı daha doğrusu ben izin vermedim 5 haftalıkken öğrendim gittim hastaneye alttan muayene ederken kanamam oldu daha sonra geçti tabi bir daha da izin vermedim üstten baktı o yüzden görememiştir diyorsunuz yani?
KumpirsMom Tubiku spermin yumurtaya ulaşma süresi geç döllenme bence sizin adetinizin gününde olması ile alakası yok diye düşünüyorum içinizi karartmayın iyi şeyler düşünün 🤲🏻
Tubiku Sltngrgn evet üstten gözükmemesi çok normal. Bana alttan baktılar da gördüler. Önceki bebekte önce üst denemjslerdi 5.hafta üstten gözükmedi alttan gozukmustu kese ve nokta gibi bir şey. Üstten kese bile belli belirsiz Di anlamamıştık biz alttan anladık. Yaşına geldi bile o, ellerinden öper :)
Tubiku KumpirsMom öyle mi çok sevindim duyduğuma, inş öyledir. 2 hafta sonra gidince sonucu yazacağım ki sonra başına gelen olur ise bakar, ona da cevap olur
Tubiku Sltngrgn dilerseniz burada bilenlere sorun bebek ne zaman üst kontrolde görülür en geç, belki 7 hafta olabilir o zaman 1 cm oluyorlar çünkü. 6.hafta 0.4 cm 5de yok gibi bir şeyler. Ona göre kontrole gidersiniz alttan baktırmak istemezseniz
Tubiku Sltngrgn merhaba siz gittiniz mi doktora doktor ne dedi? Benimki buarada geç döllenme değilmiş, ilginç ama bebek haftasını yakalamış, doktor kalbi atıyor dedi. Yine alttan baktılar. Yurt dışında ilk 3 ay hep alttan bakıyorlar.
Sltngrgn Tubiku evet o yüzden doktor 4 hafta sonra gel dedi heralde diye düşünüyorum emin olur herşey
Sltngrgn KumpirsMom hayır kilolu değilim yani 60 ilk defa oldum oda gebe kaldığım için mi bilmiyorum yani bende araştırıyorum görünmemesi normalmiş inşaAllah hayırlı bir haber alırım bir dahaki kontrolde ☺️teşekkür ederim
Sltngrgn Tubiku ben daha gitmedim 10 gün sonra gidecem doktor 4 hafta sonra ya vermişti muayenemi Genellikle zaten alttan bakmakta sakınca yok diyorlar ama kişiden kişiye değişiyor bende kanama oldu yani benim şahsi görüşüm izin verilmese daha iyi sonuçta gebelikte bir problem varsa elbet vücudun tepki verir 9 10 haftaya kadar bebek veya kese yoksa zaten bakılır ama ondan önce tavsiye etmem benimde çevremde çok vajinal muayene olan var onlarda sorun olmadı ama ben çok sıkıntı çektim bu konuda doğrusu