Tinkivinkidipsi Kızlar 29.haftama kadar her şey çok güzeldi sorunsuz ve risksiz gebeliğim vardı. 29.haftamda bebek aşağı indi. Şu an 30.haftam ve erken doğum riskim var. Servikal uzunluğu stabil tutmak için yoğun progestan tedavisi ve hareket kısıtlaması uyguluyoruz. 35-36-37 leri görmek istiyorum. Bu durumda olup zamanında veya miadında doğum yapan var mı? Veya erken doğum yapıp (30-36) bebeği sağlıklı olan var mı? Nasıl süreçlerden geçtiniz?
Elifimsib Tinkivinkidipsi 30. Haftamda su sızıntısı başladı onunla beraber zamanla rahim ağzı da kısaldı. Şuan 33+2 yim iki haftadan fazladır hastanede yatıyorum pazartesi doğuma alınacağım. Ciğer geliştiriciler taşıdı Görğndüğüm tüm doktorlar en başından beri bu haftalarda da doğum olsa bebeğin yaşayacağını sadece biraz zorlu bi süreç olacağını söyledi hedefimiz 34ü görmekti bizde sızıntı olduğu için daha fazla bekleme imkanımız yoktu. Doktorum büyük ihtimalle solunum problemi yaşamayacağını ama kilosunu ve kendisini toplaması için kısa bi süre küvezde kalması gerekebileceğini söyledi. Bazen bu haftalarda doğup direkt annesinin yanına verdikleri bebekler de olabiliyormuş. Sizde de gerekli tüm önlemler alınmıştır diye düşünüyorum merak etmeyin psikoloji bu dönemde gerçekten çok önemli ne zaman stres olsam kafama taksam bebeğin hareketleri azalıyor kalp atışları düzensizleşiyor. Doktorum bebeğinde stres olduğunu ve bununda erken doğuma sebep olacağını söylüyor. En azından riskli haftaları atlatmışsınız yaşam sınırını geçmişsiniz inşallah bebiş zamanında gelir tabii🙏 böyle riskli durumlarda hastanenizin yenidoğan ünitesi olması bu konuda donanımlı ve gelişmiş olması çok önemli gerçekten bu konuda hastanenize güveniyorsanız içiniz biraz daha rahat eder en azından
MinikBrokoli 35 haftalık yaptık , 10 gün kuvözde kaldık, şimdi çok şükür iyiyiz 2 yaşında Hep olumlu düşünün bol bol dua 🙏🏻
Tinkivinkidipsi Elifimsib su sızıntısı nasıl oluyor ben fitil taktım gece sabah 3 gibi 2 damla sıvı aktı sulu sanki 2 damla idrar kaçırırsın ya öyle baktım fitil kalıntıları ve o sulu akıntı var külot değiştirdim ama bir daha olmadı vajinsl akıntı mı sıvı mı anlamadım o nasıl oluyor ama ıslaktı yani 2 3 damla da olsa sonra kurudu külotta normal kurumuş berrak akıntı gibi görümdü
Elifimsib Tinkivinkidipsi progestan fitil dediğiniz şekilde sulu akıntı yapıyor bende uzun zamandır kullanıyorum fitilden kaynaklı zannettiğim için anlamamıştım su olduğunu. Fitilin kalıntısıyla beraber gelip bi daha gelmediyse muhtemelen fitilden kaynaklıdır ama yine de ayırt etmek zor olabiliyor bi doktorunuza danışın ihmal etmeyin. Berrak kokusuz bi sıvı çamaşırda kuruyup gidince izi bile kalmıyor resmen. Siz yine de dikkat edin su ihtimalinden şüphelenirseniz doktorunuza haber verin kesinlikle
Elifimsib Tinkivinkidipsi aslında bi belirtim yoktu rutin kontrol için gittiğimde suyumun azaldığını söyledi doktorum sonra rahim ağzı uzunluğunu ölçerken sızıntıyı kendisi fark etti ardından test yaptı falan doğrulandı su gelişi olduğu
Elifimsib Tinkivinkidipsi hayır sürekli gelmiyor bazen gün içinde hiç olmuyor bazen daha fazla oluyor. Biraz ayakta kalırsam, öksürürsem falan geliyor ya da idrar sonrası damla damla gelebiliyor
Tinkivinkidipsi Elifimsib benim sadece fitil akarken geliyor çamaşırda su gibi duruyor ama kuruyunca sümüksü akıntıya benziyor ve katılaşıyor