İlk doğumumda ebe desteğini tam alamadığım için, özel bir ebe ile anlaştım.
39+0 da , bebeğimin başı büyük olduğu için suni sancı ile doğum başlatıldı. Gece 3 e doğru hastaneye gittik, bir kahvaltı yaptım nst de düzensiz sancılarım vardı bense sadece kasılma hissediyorum. Gittiğimde zaten 3 cm açılmam vardı , ve 4.30 gibi suni sancım başladı. Kendi ebem sürecin başından beri hep yanımda oldu. pek ağrı hissemiyordum. Sabah 9 gibi etki etmeye başladı, bir süre sonra 6 cm iken sohbet ederek koridorlara dolaşıyordum. Ebem isteğim üzerine bana lağman uyguladı. 7-8cm iken suyum geldi ve biraz kasılmalar beni zorladı, saat 12.30 idi. Doktor 8cm olduğumu ama bebeğin kafası iri olduğu için kanala yerleşmediğini kafasının yukarıda kaldığını söyledi. Bu noktadan sonra ebemin bana söylediği tüm hareketleri yaptım , fakat zorlanıyordum ve epidural mi istesem dediğim noktada bir duşa girdik, kısa süre sonra tam açıklıktım ve bebeğin saçlara görünüyordu inanamadım. 14 te girdiğim doğumhanede 14.15 te bebeğimi doğurdum, doktor ıkınma süresince perine masajı yaptı, alt tarafta zorlanma ya da ağrı hissetmedim, iki tane minik dikiş gerekti. İlk doğumum kadar hızlı ve zorlayıcı değildi. 8 cm oluncaya kadar zorlanmamış ağrı bile hissetmemiştim . Doğum anı benim için duygu doluydu . bebeğimi kordonu bile kesilmeden kucağıma aldığım, o an dünyaların benim olduğu, başardık kuzum dediğim unutulmaz bir andı.
- Pozitif doğumumu da yazacağım