Ben 3 çocuk annesiyim, çocuklarım 8yaş-6 yaş-4aylık. Üçünü de normal doğurdum. Uzun bir yazı olacak, hazırsanız başlıyorum.
1
İlk doğumum olacağı için tecrübesizdim. Fazla araştırma yapmıyor, herhangi bir eğitime katılmıyordum ama normal doğum istiyordum ve bu konuda bana destek olacak bir doktor buldum. Her gün 3 km yürüyordum. 39+4 te nişanım geldi ve annemle evi temizledik. Ertesi gün sık olmayan kasılmalarım vardı, öğle birde doktora gittik, bana açılmamın olmadığını ama kasılmalarımın başladığını söyledi. Oradan çıkıp biraz daha yürüyüş yapıp eve gittik. Gece annem uyuyunca sancılarım şiddetle başladı eşim de uyuyordu saat 10 du. Biraz kendi kendime vakit geçirip eşimi uyandırdım, sancılar 15 dk da bir geliyordu. Eşim belime masaj yaptı, pilates topunda oturdum. Sancı aralıkları sıklaşıyor ve beni zorluyordu. Doktor dayanamayacak gibi olunca hastaneye gel demişti. Eşim duşa girmemi önerdi duş çok iyi geldi orada uzun bir süre kaldım. Çıktığımda sancı aralıkları 5 dk ya düşmüştü. Ben artık iyice zorlanıyordum ve hazırlanırken aralıkları 3 dk ya düştü annemi uyandırıp hastaneye gittik. Saat 3.15 te hastaneye vardık. Orada ilk muayenede 2-3 cm açıklık diyip nst ye bağladılar. Benim moralim bozuldu daha çok açılmış olmayı bekliyordum. 20 dk sonra muayene ettiklerinde 6cm dediler. İşte hızlı ilerliyordu, sonra beni hiç bir şekilde hazırlayamadılar, çünkü 4 gebe daha vardı , 2 ebe yetişmeye çalışıyordu. Benim üstümü bile değiştirmeden sancı odasına aldılar, orada bir kaç dakikadan sonra çok zorlandım ve epidural istedim. Tekrar muayene olmadan epidural aldım ve müthiş rahatlayarak biraz uyudum. Sancım tamamen bitmişti ,muhtemelen bana tam açıklıktayken epidural verilmişti. Nitekim doktor geldi ve tam açıklıkta olduğumu suni sancı vereceklerini söyledi saat 7.30 idi, epidurali 5.30 gibi almıştım.
Saat 9 civarı sancı hissetmeye başladım. Saat 10.20 de ağrı olarak zorlanmadan, ıkınmaları tam yapamadan biraz epizyo biraz da ebenin karnıma bastırma desteği ile bebeğimi kucağıma aldım. Ona ilk dokunduğum ,ilk gözgöze geldiğim anı asla unutamayacağım. Çok mutluydum, doğumum ilk doğum olmasına rağmen çok hızlı ilerlemişti , epidural almasaydım daha erken doğuracaktım, ama o aradaki uyku bana güç verdiği için de üstüne gitmedim bu durumun.
- Doğumumu da yazacağım