Efnan_Meva Merhaba, 1.doğum normaldi, 2.doğum mecburi sezaryen olacak kaçıncı hafta da planladiniz sezeryanı? Ya da erken gelenler oldu mu?
fatsfats-92 Efnan_Meva Benim ilki normal ikincisi sezeryan sorularınızı cvplayabilirim 38+3 de oldu sezeryanım
AnayimBenAna_ Efnan_Meva canım ikiside sezaryen benim ama sana kolaylık sağlayacak şeyleri yazayım. Yanına bitter çikolata ve kahve al mutlaka. Belini sarmak için bir şal al sezaryen sonrası karnını bağlayınca hem daha rahat ediyosun daha rahat yürüyosun o bölge oynamadığı için. Onun dışında kuru kayısı kuru erik kuru incir kuru dut kaynat bir şişe al yanına içersin doğumdan sonra. Bağırsak sağlığını düzene sok sıvı ve lifli tüketmeye başla gün yaklaştığında. Ve bolca yürü, sezaryenin ilacı yürümek.
Rumnur Efnan_Meva sadece birincinin normal ikincinin acaba neden mecburi sezeryan acaba diye merak ettiğim için.
Efnan_Meva fatsfats-92 Haftamız bayrama denk geliyor 🤭🤷🏼♀️ Planlı doğum mu oldu l? Aradaki olumlu olumsuz yanları nelerdir? Birde bana şuna dikkat et diyeceğiniz birseyler var mıdır? Çok teşekkür ederim 🧚♀️🤰🏼
fatsfats-92 Efnan_Meva Onu doktorunuz ayarlar artık benim ilki 39+3 de olunca 38′de aldı. Planlı oldu evet aslında ameliyat vs kolay ama sonrası biraz zorluyor dikkat etmek gerekiyor iyileşme sağlamak için🌸 Ben 3. Gün bebeğimin altını değiştirebiliyordum. Bi hafta sonra ufak tefek işlerimi yavaş yavaş kendimi yormadan yaptım. Baş ağrısı bende olmadı kahve içtim oda çarpıntı yaptı bana alışkın olmayınca kahveye. İki doğumunda kendine göre zorlukları var ama korkmayın normal doğumun ağrısı kadar bi ağrı yaşamıyosunuz bence. İlla ki ağrı oluyor ama ameliyat o kadar olacak. Bol bol şu için kabız olmayın ayaklarınızı sıcak tutun ben korse kullanmadım şalla karnımı sardım eve gelince sağlıkla kucağınıza alın inşallah 🌸💜
AnayimBenAna_ Efnan_Meva rica ederim sağlıkla al kucağına 🌸 ayağa kalkınca elinle karnını alttan destekle hep