bebesever Merhaba, iş arkadaşım pet çekimi yaptırıp sonrasında işe gelmiş. Gün boyu yan odamda çalışıyor. Aramızda 3-4 metre gibi bir mesafe var. Bir problem olur mu? Mesafe yeterli mi? Bilgisi olanlar cevaplarsa çook sevinirim.
Mrvsmt2502 bebesever radyoaktif ilaç alıyorlar çünkü kısmen radyasyona maruz kalıyor çevresindeki kişiler
Beyzadrs bebesever genelde radyasyonla ilgili durumlarda aynı tuvaleti kullanmamak tavsiye edilir diye biliyorum ona dikkat edin isterseniz
anneoluyorumm13 bebesever pet ct çekimini ben yapıyorum kullanılan doz 2 saat içinde oldukça düşer ancak hamile ve bebeklerden 24 saat uzak durmalı hastalar Pet ct çekilen kişi aynı gün işine geri dönemez
Sevvalyilmaz bebesever odalar arası duvar varsa 3-4 metrenin sorun yaratacağını düşünmüyorum gebelik açısından en doğrusunu kadın doğum hekimin bilir tabi
anneoluyorumm13 bebesever hastalar sorumsuz 🤷🏼♀️ hepsi uyarılıyor bölümden ayrılırken ellerine kağıt veriliyor ama umursamıyorlar
anneoluyorumm13 bebesever fdg 18 radyoaktif madde veriliyor hastaya O yüzden bu çekimin yapıldığı gün hastalara 1 gün rapor verilir işe geri dönmesinler diye
bebesever anneoluyorumm13 of malesef benimki iş yeri sahibi rapor derdi yokki. çok tedirgin ve mutsuzum bu konudan