Ben Medipol mega da Sema hanıma gidiyorum .
Muayene ücreti : 2350 ( sağlam kart kuveyttürk indirimiyle 1950₺ gibi bir ücrete geliyor )
Nstler: 1000₺ ( sağlam kart kuveyttürk indirimi 800₺ ye geliyor)
Normal doğum ücreti 33.000₺ (1 gece yatış)
Ldrp doğum odası ( normal doğum için ) istersek : 21.000₺ bu odada yalnızca normal doğum yapılıyor.
Normal doğum için Epidural : 8.500₺
Zorunlu sezeryan :51.000₺ ( 2 gece yatış)
Suit oda (1+1): 14.000₺ geceliği -2 gecesi 25.000₺
İsteğe bağlı sezeryan : 81.000₺
Doktoru mesai saati dışında çağırırsanız : 19.000₺
Hastane anne bebek dostu / sezeryandada normal doğumdada bebeğinizle doğumhane veya ameliyathaneden çıkarılıyorsunuz ( ekstrem bir sağlık sorunu olmazsa ) . Doğumhaneleride ldrp odası kadar konforlu olduğu söyleniyor. Gebelik okulunda anlatmışlardı. Ebelerini vs sevdim .Baya yardımcı oluyorlarmış süreçte. Sıcak duş , pilates topu vs imkanları varmış.Ben tüm tahlillerimi sağlık ocağında yaptırdım doktorum izin veriyordu zaten. Oyuzden tahlil ücretlerini bilmiyorum .
Babanın doğuma veya sezeryan ameliyata girmesi durumu : İlk gittiğimde sormuştum , sezeryan da enfeksiyon açısından alınmadığını belirttiler. Normal doğum dada alınmıyormuş , ldrp odasında bir istisna olabilirmiş. Bu odalarda 1+1 oda gibiler (suit odaların içerisinde doğum yapılanı gibi). Nst odalarına da bayları almıyorlar kesinlikle yalnızca bayanlar mevcut .
Oda süslemesi dışarıdan organizyon yasak ama kendimiz süsleyebiliriz.
Doktor ilk zamanlar ayda bir , 28 haftadan sonra 2 haftada bir, 35itibariyle haftada bir çağırıyor . 9 gün kontrol süresi var . 1 hafta ücret ödüyorum diğer hafta kontrol gibi oluyor , nst de o şekilde. Yani ben hastaneden memnun kalıyorum. İnsallah doğumdada memnun kalırım. Livlerde doğum paketleri felan vardı ama az doktor kapsıyordu ve kontrol tetkikler felan 80-85.000₺ arasındaydı. Medicalparklarda da iyi doktorlar doğum paketleri 75-90.000₺ arasındaydı. Medicanalar zaten 70-80.000₺ baremlerinde ve doğum paketleri yok.Birde bu hastanelerde anne bebek aynı anda çıkmıyor malesef. Birunidede doğum paketleri 70-80.000₺ gibi. Acıbademlerde semt semt değişiyor ama iyi bölge hastanelerinde sadece doğumlar 80.000₺ den başlıyordu. Daha küçük hastanelere hiç bakmadım ama bir duyuma göre normal ve sezeryanlar şuanda op. Yada uzman doktorlar için 30-50.000₺ arasındalalarmış.Doç ve proflar da 50-100.000₺ arası gibi .