Öncelikle bu geçirdiğim berbat hamileliğimde beni kızıma kavuşturan izmir 9 Eylül üni Erkan çağlayan’a çok teşekkür ederim 🥹
10.haftada kızımın ense kalınlığı 5 mm di ağlaya ağlaya çare aradık burada herkese yazdım neredeyse gittiğim özel hastane fetal dna yaptırmamı istedi yaptırdık meğer ense kalınlığında tanı konulması gerekiyormuş amniyosentez olmam şartmış yollarımız böylece doktorumla kesişti amniyosentez olup sonuçları alana kadar göz yaşım hiç durmadı ama doktorum hep pozitif çok rahattı ve sonuçların güzel gelmesiyle bu süreci atlattık 🤩
Her şey bitti derken tansiyonumda 20. Haftalarda hafif yükselmeler başladı doktorum bunun sonu gebelik zehirlenmesi diyerek beni her hafta kontrole çağırdı kan,idrar tahlilleri ayda 1-2 kere polikinlikte yatmalar günde 6 tansiyon ilacı ile 35. Haftaya geldim o haftalarda artık bebeğimin kilo alımı durdu idrarımda protein, ödem başladı ve 37. Haftada doğuma alındım.
Sezaryen doğumum çok rahat geçti ameliyat esnasında herkes benimle konuştu şakalaştı hiç bir acı hissiyatı yoktu ama doğumda tansiyonum yine 18 di 😁
Sezaryen sonrasındada hep ağrı kesici vurdular belki ondan bilmiyorum hiç ağrım olmadı ve söylenilen gibi ayağa kalkınca hiç bir şey hissetmedim hemen yürüdüm baş ağrısı vs yaşamadım çok güzeldi kısacası ve benim sağlık anksiyetem panik atağım var buraya açtığım ilk post panik atağım var hamilelikte ne yapacağımdı annelik duygusu ile hepsinin üstünden geldim şimdi kızım 45 günlük omzumda uyuyor bunları yazarken🥹 herkese umut olur umarım yaşadıklarım çünkü ben bu güne burada okuduğum en ufak güzel şeylere tutunarak geldim 💞💞