DrElf az önce oldum geldim 😂 Hayatımda ilk kez iğne olduğum için korkuyordum açıkçası burda da okuduklarım sağolsunlar hamilelerimiz her zamanki gibi her şeyi abartarak ve insanları korkutarak lanse ettiklerinden beni olumsuz etkilemişti. Benim kadar iğne fobisi olan biri bile yaptırdıysa kimsenin korkmasına gerek yok. Bugün 2 doz bir arada olacak şekilde bir iğne 24 saat sonra yine 3 ve 4 bir arada olarak ikinci iğne vurulacak. Kortizon evet ama bu kadarcıktan hiç bir şey olmaz dedi doktorum. Ayrıca bir tanıdığımın kızı 24. Haftada doğmuştu. Ambulansa bindirirken vurmuşlar 3 saatlik Messafedeki hastaneye gidene kadar bile etkisi ciddi olmuş oradaki doktor da demiş yaşıyorsa kızınız o iğne sayesinde diye. O yüzden doktor tavsiye ediyorsa yaptırmak lazım bence 🙏 Ayrıca erken Doğum riski olanlar için magnezyum gerçekten çok çok önemliymiş. Hem spastiklik açısından beyni ciddi geliştiriyor, hem bebeği geliştiriyor hem de kasılmaları azalttığı için bizi de rahatlatıyor ağrı sızı bakımından 🙏 Bu arada iğne yaparken (hayatımda ilk vurulduğum iğne olduğunu yinelerim) önce bir iğne girişini sonra ilacın gelişini hissediyoruz açıkçası azıcık bi 10-15 dk hissetmeye devam ediyoruz sonra geçiyor. Şuan 1 buçuk saat oldu gayet de hiç yaşanmamış gibi ☺️