Tanidigim bir ebe, normal dogumda artik asiri elzem olmasa bile doktor kesi atiyor falan demisti. Elbette bebek sıkışmışsa, tam acilma olmamissa vs bebek ve anne sagligi icin kesi dikiş yapilabilir ama sanki tam acilma olsa bile, her onune gelene mutlaka kesi atiyolar gibi bir soylem duymustum (elbette kesisiz dogum gerceklestirebilen doktorlarimiz da varmis nadiren), sirf bu yuzden dogumdan korkuyorum. Hissetmiyormuşuz falan ama sonucta dikis yerleri acıyormuş sonra. E bir de vucudumun yapisi bozulacak korkusu da var. Sezaryende toparlanma suresi uzun oldugu icin ve cevremdekiler hep pisman oldugu icin kesinlikle sezaryen istemiyorum, suan normal dogum gozukuyor. Sancilardan da korkmuyorum bir sekilde ustesinden gelirim aci esigim yuksek. Ama dikioişten korkuyorum. Yengem normal dogum yapti cok dikisi var ve birkac gun ustune oturamamisti. Cok korkuyorum psikolojim bozuldu resmen. Devlette takipli doktor da yapmiyor ki dogumu. Hangi doktorun doguma girecegini bilsem arastirir icimi rahatlatirim. Ama yok, malesef kim varsa o giriyor. Herkes ozelde dogum yapacak durumda olmayabiliyor:( velhasil 34 haftaligim nerdeyse, korkularim kabusa döndü.