Biraz uzun olacak ama vakit ayırıp okuyan herkese şimdiden teşekkür ederim.
3,5 yıldır evliyim. Evlendikten 1 yıl sonra çocuk istemeye başladık hemen olacak sandık yani 2,5 senedir çocuk istiyoruz olmuyor. İlk düşündüğümde doktora gittim çok ağrılı adet geçiriyordum acaba bir sorun mu var diye görüneyim istedim. Çikolata kistim olduğunu söyledi 2 cm kadarmış. Ama sıkıntı olmaz sen 1 sene devam et olmazsa gel dedi. 1 sene geçti gidince rahim filmi istedi. Çekildim tüpler açık sorun yok klomen başlayalım dedi. 2 ay klomen çatlatma iğnesi yaptık ama sonuç hüsran. Bu arada 2 doktora daha gittim değerlerime, eşimin değerlerine baktırdım benim çikolata kisti dışında hiçbir sorun yoktu. Onu da hiçbir doktor sorun etmedi. Neyse aylar böyle geçti bir sürü kür denedim bu süreçte. Gördüğüm her hamileye imrendim çok dua ettim. Evimin balkonuna kuş konmuştu ve saksıma yumurtlamıştı günlerce onun yavrularının başında durmasını, yumurtaların çatlamasını, onlara uçana kadar destek olmasını izlerken ağla ağla perişan oldum. Kuşun hamileliğine özendim resmen. Sen kuşlara da yavru veren her şeye gücü yeten Allah’sın muhakkak bana da vermeye hakkıyla gücün yeter nolur sağlıklı hayırlı evlat nasip et diye dualar ettim. Zaman geçti sonra taşındık gittiğim yerde çok uzatmadan tüp bebek yaptıracağım dedim ki öyle de yaptım. Bahçecide başladım önce yine rahim filmi istediler çektirdim her şey gayet güzel gidiyordu ki 15 yumurtam toplanmıştı 5. güne sadece 2 yumurtam kalmıştı. Biri 4bb diğeri 4bc idi. Kaliteleri zaten moralimi bozmuştu. 2 ayrı transfer oldu ikisi de olumsuz oldu. Maddi olarak bitmiştik artık eşim uzun bir süre tüp bebekten bahsetmeyelim lütfen çok yorulduk dedi. Ben de doğal olması için çaba göstermeye başladım. İnternette infertilite diyetisyenine denk geldim. Konuştum anlaştık bir de bunu deneyeyim dedim. Beslenme takviyeler derken 1 ay geçti. Döngüm en geç 31 gün olurdu. Hayatta 32 yi görmedim ben. 33 olunca tamam kesin hamileyim dedim o kadar heyecanlandım ki. İlk gün pembe bir leke geldi afedersiniz devamı yok. Ay kesin hamileyim diye havalara uçuyorum çünkü benim adetim direkt sökülür. Sonra bir test yapayım dedim tabi yine hüsran. Sonra açıldı zaten devamı geldi.
Velhasıl kafamdan atmayı da çok denedim ama çok da başarılı olamadım sanırım. Çok dualar ettim elbet vakti var ama her gün birinin hamilelik haberini duymak canımı o kadar acıtıyor ki. Hamile olan herkese gönülden seviniyorum benim acım kendime.
Bu bayram sorularla canım yine çok yandı. Tek isteğim okuyanın gönülden duası. 🌸