yenigebe_1 Kizlar nefes aldırmayan bir oksurugum var 7 gibi acile gittim sadece parol serum takabiliriz dedi doktor uyumuşum biraz. Nöbet değişiminden sonra farklı bir doktor denk geldi o da antibiyotik yazdı, balgam söktürücü de vermem lazım ama gebe olduğun için veremem dedi. Ultracef 500 mg yazmış. Prospektüste de gebelikte gerekli olmadıkça kesinlikle kullanılmamalı yazıyor. Ne yapsam bilemedim. Kullanan oldu mu gebelikte ?
Elzeminval yenigebe_1 merhaba bende antibiyotik kullandım 28.haftamda şuan 30 uz 2 hafta önce yani agumentin 1000 lik kullandım bir hafta öksürük ciddi sıkıntı ve karnı da çok kasıyor Allah muhafaza
anneoluyorumm13 yenigebe_1 acildeki doktor bana da yazmıştı 3 ay önce 2gün haftasonu kullandım kendi Kadın doğum doktoruna sordugumda kesinlikle kullanmamam gerektiğini söyledi. Prospektüsünde dediğiniz gibi hamilelikte zorunlu olmadıkça kullanılmaması gerektiği yazıyordu
yenigebe_1 anneoluyorumm13 kadın doğum doktoruna da pratisyen doktora da sordurdum can kullanabilir dediler. Bende kararsız kalmıştım ama başladım 3 farklı hekim onay verdi 🫢
Iffetnur_ahsen yenigebe_1 merhaba bende 1 hqfta ince üst solunum yolu enfeksiyonu oldum aşırı derecede öksürük sol tarafımda özellikle sol diş sol göz ve başımın sol tarafı ağrıyordu boğazın da sol tarafı ağrıyordu yoğun iltihaptan dolayı 2 defa acile gittim parol serum taktılar sadece sonra doktor antibiyotik verdi 1000 mg olandan şikayetin geçtiği gibi kullanmayı bırak dedi bende 2 gün kullandım çok şükür baya rahatlattı beni atlattım elhamdülillah bence aksatmadan antibiyotik kullan cunku malesef enfeksiyon bebek için daha riskli
yenigebe_1 Iffetnur_ahsen birkaç doktora sorduk kullanabilir dediler bende başladım akşam insallah şifa olur. Karnım acjyor oksururken. Basımin içi oksururken güm güm vuruyor gibi ağrıyor basınçtan 😓
Iffetnur_ahsen yenigebe_1 yaa bende böyleydim nefes alamıyordum öldürdükten boğazıma kuru kuru takılıp duruyordu çok şükür rahatladim
MinikBrokoli Öksürük durduran şeyler kızımda yaptım *Bir duş almak buruna hep su çekme (günlük) *Göğsüne ve sırtına Viks sürmek(uyurken) *Bol ılık su ve sıcak şeyler tüketmek İki günde kesti çok Şükür
baharalper yenigebe_1 ben de aynı durumdayım bana augmentin verdiler kullandım bitirdim ateş vs düştü ama öksürük geçmedi çok öksürüyorum karnım kasıldıkça bebeğe zararı olur mu diye de korkuyorum