Merhaba anneler, dün sancılanmam sonucunda planlanan doğumum 4 gün erken gerçekleşti. Sancı ve nişan gelmesiyle yatışım verildi. 2. Gebeliğim ve ilki de sezaryendi (epidural)
Ameliyathaneye indiğimde yaklaşık 40 dakika spinal anestezi uygulamaya çalışıldı farklı uzmanlar çağırıldı ama sırtımda oluşan dev ödem izin vermedi. Genel yapalım dediler cnkü ben soğukta ameliyathanede ve stresle mahvoldum, bir yandan sancı çekiyordum. Ağlamaya başladım ben genel istemem diye tekrar denediler üzülme dediler ama olmadı. En son dayanamadım tamam yapın dedim. Damar yolundan bişey verdiler, uyandığımda karnım ağrıyodu ve sancım vardı. Gözlerim şaşı olmuştu, beni bekleyenlerin yanına çıkardılar. Bebeğim de anesteziden etkilenmiş başta biraz bakıma almışlar neyse ki iyi çok şükür 🙏🏻
Gözüm şaşı olmuştu hissediyordum eşim korktu sordu, düzelir dediler ve düzeldi.
Sonrasında öncesinde epidural olduğum için tecrübeö var, genelde ayağa kalkmak daha kolay oldu diyebilirim. Yine ağrı oluyor fakat epiduralde ben çok daha zorlanmıştım. Gece refakatçim çok huysuzdu ve beni çok strese soktu, kötü bi gece geçirdim, detay vermek istemiyorum.
Ama ağrılarım ilaçların etkisiyle azdı. Bugün taburcu olduk, ameliyathanedeki soğuk ve benim sonrasında çok terlememden mi bilmem, sağ omzumdan boynuma doğru nefes aldıkça batıyor ve inanılmaz şiddetli bir ağrım var. Nefes aldıkça kaburgalarım batıyor. Dikiş bölgemde doğal olarak ağrım oluyor. Bir an önce iyileşmek ve diğer çocuğuma da vakit ayırmak istiyorum, çünkü kıskançlık yapıyor 🥺 çok ağladım onu düşünerek zaten.
Sırtımda morluklar var spinal denemelerinden dolayı 😔😔
Allah herkese sağ sağlim kolaylıkla bebeğine kavuşmayı nasip etsin 🙏🏻🙏🏻🙏🏻