Gtopcucan iki doğum yaptım ikisi de normal oldu.
İlkinde suyum geldi 9 da acile girdim 11 e kadar sancım gelir mi diye bekledik gelmedi suni sancı aldım 15.15 te bebeğim kucağımdaydı. Ki bende acı eşiği düşük bir insanım ama asla öldüm bittim gibi bir durum söz konusu değil çok güzel ve kolay geçmişti.
İkinci doğumumda 40+2 de kontrole gittim ağrı sancı açılma yoktu 40+4 te akşam 21.55 de sancım geldi. Geçti geldi derken 4 dakika da bir sancılarım başladı duş aldım hazırlandım 22.55 de acile girdim 10 cm açıklık bebeğin kafası gelmiş. Damar yolu açıldı doğumhaneye alındım 23.24 de bebeğim kucağımdaydı. Aşırı kolay olmuştu. İlk doğumum sancılar vs 4 saat ikinci doğumum sancılar ile 1 buçuk saat sürdü. Bana göre sezeryan daha zor normalde doğum anında ağrı sancı çekiyorsunuz ama doğumdan sonra bitiyor. Sezeryan da doğumdan sonra başlıyor asılı. Arkadaşım sezeryan yaptı çok zorlanmıştı tabii herkesin bünye farklı. Ama ben normal yaptım kimseye gerek kalmadan bebeğimle kendim ilgilendim. Umarım ikinci doğumum gibi çok kolay doğumunuz olur. 🌸