minikkurabiyelerinannesi Kızlar merhaba 12+4 haftalık hamileyim. Bugün kontrole gittim doktorum her şey yokunda sadece plesanta rahmine yakın biraz aşağıda dedi. İlişki yasak , ağır kaldırmak yasak , kendini çok yorma dedi. Bebek ve rahim büyüdükçe yukarı çıkma ihtimali varmış. Bu durumu yaşayan oldu mu ? Aşağıda olup yukarı çıkan sağlıkla vaktimde zamanında doğum yapan ?
zynpknt minikkurabiyelerinannesi hangisi sağlıklı olcaksa öyle olsun benimde öyleydi yukarı çıkarken bebeği itmiş rahim ağzı kısalığından ameliyat oldum doktorum bazen aşağıda kalması daha hayırlı oluyor dedi ☺️
yagmur_17 minikkurabiyelerinannesi canim 11.haftamda doktorum banada bu sekilde soyledi 5-6. aya kadar genellikle cekiyor dedi sen dinlenip dikkat et dedi ve senin saydıklarini saydı 5 5 bucuk aylikken gittigimde tamam bu artik cekmez dedi ama sukurler olsun ki cekmis yukari 31 haftalikken tekrar kontrolumu yapti 1 lerden 4.5 cme kadar cekmisiz 5 ve uzeri olursa normal dogum yaparsin dedi suan 33 haftaligim suana kadar iliskiden uzak durduk acikcasi ya bisey olursa diye cekmesine ragmen sen kendine dikkat et hafif gunluk islerini yap yorma kendini ceker nasipse internetten arastirip kafanida karistorma cunku orasi daha kafa karistirci uzuyo insani
Edanurylm minikkurabiyelerinannesi ben bunu 28 haftada öğrendim 32 haftaya kadar hala aşağıdaydı çıkmaz dediler 34 te.gittim hâlâ aşağıdaydi ama 37 de gittiğimde yukarı çıkmıştı dinlenince doktorun dediklerini yapınca çıkıyor gerçekten ben merdiven inip çıkmadım yürümedim ne dediyse uydum çok şükür çıktı şu an 38+3 olduk ve normal doğum bekliyorum
hamcokelek33 minikkurabiyelerinannesi benim de çıktı. Ama uzun süre progestan kullandım. Bide kesinlikle ağır kaldırmak ve ilişki yasak. Bunlara uyarsanız hiçbir şey olmaz allahın izniyle🥹bide bol su için plasentayı çok güzel besliyor
Babymomyyy Çıkar tatlı anne endişe etme. Benimde 14 . Haftada öyleydi. 28. Haftaya kadar çıkar demişti çok daha erken çıktı. Doktorun yapma dediklerine dikkat edin
minikkurabiyelerinannesi Babymomyyy teşekkür ederim dikkat edeceğim tabi ınsallah benim ki de çıkart sizin kaç haftalıktı çıktığında
Zormama Benim 13.haftada kanamalarim, kahverengi akintilarim baslamisti, plasenta asagidaymis ondan kaynakliymis, 2 haftada bir kontrole gittim, saydiklariniz hepsi yasakti ek olarak progestan kullaniyorm. 18.haftada yukari cikmisti.
Gulceleyli Merhaba benimde 13 haftalık iken plesenta previa demişti doktor ama 21. Haftamda yukarı çıkmış.Daha sonradan çıkabiliyormuş endişe etmeyin 🙂
Gulpinar25 Benim hatta bu sebepten dolayı kanamam olmuştu 14 haftalıkken 5 hafta boyunca. Şimdi 36+5 olduk, gayet sağlıklıyız ve finale doğru koşuyoruz 😌🙌🏻♥️ hiç endişe etme ilerleyen zamanda plasenta yerini alacak, çookça dinlenmelisin Progestan kullanmıştım ben birde ;)
minikkurabiyelerinannesi Gulpinar25 bana Protestan vermedi muhtemelen kanamam olmadığı için vermedi. İstemsizce kafama taktım. Çünkü ilk beneğim ölü doğum ikinci bebeğim 29 haftalık erken doğum oldu yaşıyor ama korkusu bana yetti. Üçüncü bebeğime hamileyim ve böyle diyince doktorum eve geldiğimden beri keyfim kaçık. İlişkiye girilmeyecek ve ağır kaldırılmayacak bol bol dinleneceğim.. bunlar dışında öneriniz var mıdır ?
Gulpinar25 minikkurabiyelerinannesi ev işi bile yapmadım bir süre, o derece dinlenmelisiniz, birde progestanı bir sorun hekiminize isterseniz. Sadece kanamada kullanılmıyor, mesela rahim kısalığında da doktorum bana kullan demişti.
Tgbkts Benim 12. Haftada plesenta asagida denildi detaylida yine ayni sekilde denildi 22 haftaligiz su an hala asagida malesef 🥺 insallah cikar yukari biri tavsiye olarak gunde 10 dakika ayaklarini duvara kaldir uzan dedi onu yapmaya basladim 24. Haftada gidecegim insallah cikmis olur yukari
minikkurabiyelerinannesi Tgbkts ay ınsllah çıkar ya ben haberim yokken de ayaklarımı havaya dikiyordum rahatlıyordum ama şimdi daha dikkat ederim. Rabbim yardımcımız olsun. Peki günlük süpürge gibi basit işlerinizi yapabiliyor musunuz yoksa hep uzanıyor musunuz ?
Tgbkts minikkurabiyelerinannesi yapmak zorundayim kimse yok yanimda yapacak ama is yaptigim zaman inanilmaz kasık ağrim oluyor bugün mesela supurdum sildim bacagimda agri kaldi aksamdan beri topalliyorum
minikkurabiyelerinannesi hamcokelek33 doktorum da uyardı dikkate alacağım kesinlikle ama bana Protestan vermesi kanama olmadığı ıxın mı acaba ?
hamcokelek33 minikkurabiyelerinannesi benim kanamam olmuştu o yüzden vermişti doktorum. Ama yine de bir sorun çok faydalı bir ilaç