miavgunlugu canım öncelikle çok çok geçmiş olsun♥️ ben benim hikayemi anlatayım;
27 yaşındayım 1 buçuk yıldır evliyim 4 haftalık hamileyim.
Gel gelelim 3 ay öncesine. bebek düşünmüyorduk. Regl düzensizliği yaşadığım için doktora gittik,hormon testi yaptırdım ve alttan muayene yapıldı. detay veriyorum bu kadar çünkü gebelik sürecimde hepsi beni çok yoran şeylerdi.
hormon testim normal çıktı ama alttan muayene sırasında doktor senin yumurtlama problemin var dedi çocuk düşünüyorsanız düşünme dedi. yıkıldığım anın içindeydim resmen. klomen kullandım 1 kez. tabi bu ay içerisinde çocuğum ya hiç olmazsa diye eşimle hiç korunmadık. doktorun söylediği yumurtlama günlerini değerlendirdik. reglim yine gecikti ama gebelik negatifti.
1 ay sonra adana’ya gittik adanada çok beğenilen bir doktor vardı ona göründüm. o da gebelik sürecinin hemen olmadığını stresimi çok iyi yönetmem gerektiğini ,yediğim içtiğim şeylere çok dikkat etmem gerektiğini özellikle tatlıyı azaltmam gerektiğini ve hayatımı biraz daha hareketlendirmem gerektiğini söyledi. bunları tek tek uyguladım ve süre zarfında eşimle korunmuyorduk.
mart ayında tam 11 gün geciktim gebeliğe asla ihtimal vermiyordum ama yinede test yaptım pozitif. kan verdim beta ilk 80, 4 gün sonra ise 500 çıktı haftaya salı tekrar kontrolüm var umarım her şey yolundadır.
yani demem o ki kesinlikle stresi çıkarmamız gerekiyor hayatımızdan. beslenmemize çok dikkat etmemiz gerekiyor hem gebelik öncesi hem gebelik sırasında.
vitamin olarak folik asit kullandım gebelik öncesi ama ben normal hayatımdada her zaman magnezyum, b12 , d vitamini,omega düzenli olarak içiyordum şu an bunların ekmeğinide yiyor olabilirim. her şey gönlünce olsun❤️