miavgunlugu Merhabalar canım ilk denememizin ilk ayında hamile kaldığım için yazma gereği duydum. Öncelikle denemeye başlamadan kadın doğumdan randevu alıp yumurtalıklarıma baktırdım, herhangi bir kist vs var mı diye. Herhangi bir problem çıkmadı çok şükür, doktorum yumurtlamanın nasıl olduğunu anlattı hamile kalabileceğim günleri ve hamile kalmadan önce folik asit başlamam gerektiğini söyledi. Bana Elenatal1 önerdi, ben de hemen aldım günde 1 şeklinde başladım. O dönem zaten demir ilacı da kullanıyordum yeni bitirmiştim, kan değerlerimi de düzeltmiştim yani. 2-3 hafta kadar folik asiti kullandım o sırada adetim oldu bitti ve ertesi gün denemeye başladık, açıkçası yumurtlama gününü beklemedim. İlişki sonrası bacaklarımı duvara yasladım 5 dk kadar havada beklettim sanırım. Bunlar olurken de herhangi bir kaygım stresim yoktu doktorum zaten 1 sene deneme sonrasında hamile kalmazsan hormon testi vs yaparız demişti. Hemen olsun gibi bir acelem yoktu, 3 senedir korunuyorduk zaten. Bu denemelerimiz bazen her gün bazen iki günde bir oldu ve yumurtlama günüme kadar devam etti, folik asiti kullanmaya da devam ettim bu sırada. Adetime 5 gün kala meraktan test yaptım silik pozitif gördüm bebiş de bizim denememizi bekliyormuş sanki yıllardır 😅 Allah isteyen herkese sağlıklı hayırlı evlatlar versin, benim sürecim böyle gelişti.