staRmama yeni_anne2 benim sarmama bayılırlar genelde 😂 bir keresinde misafir tencereyi alıp yemişti ama doğal nar ekşisi gerekiyor ev yapımı tatlı olmayanlardan
Busra2013 yeni_anne2 bizimki classic😄kiyma pirinc domates biber sarimsak sogan baharat hafif nar eksisi😂😂😂
kalocwom yeni_anne2 Ben her zaman sıvıyağ ve kuru soğanı kavuruyorum ilkte sonrasında maydanoz ekleyip kavurmaya devam ediyorum. Zararlı ama eğer kemik suyum yoksa evde et bulyon atıyorum içine ve salçayı ekleyip az daha kavuruyorum. Baharatlarını atıyorum. Özellikle aktarlarda satılan 7 li mix baharatlar sarmaya çok yakışıyor. Haşlanmış yeşil mercimek de katıyorum bazen iç harca o da çok yakışıyor :)
AnayimBenAna_ yeni_anne2 antep salçası Domates salçası Bol soğan Sarımsak Nane-sumak Toz biber Kimyon Bir küp şeker Tuz Nar ekşisi Zeytinyağı Soğanı önden kavurup üstüne baharatları salçayı ekler kavururum üstüne pirinci ekleyip suyunu koyar çektiririm. Tencereyede sarmaların üstüne bir soğanı yemeklik doğrar üzerine birer parça domates salçası koyarım son olarak zeytinyağı tuz nar ekşisi ve zeytinyağı gezdiririm.
staRmama yeni_anne2 tarif veriyorum ama şunu da söyleyeyim benim yapraklarım annemlerin bahçesinden incecik baktıgında arkası görünüyor İçine çokta farklı şeyler koymuyorum Pirinç Domates Soğan Sarımsak Annemin yaptığı Biber ve domates salçası Kendi bahçemizden zeytinyağı Nar ekşisi Kuru nane Malzemeler doğal ve kaliteli olunca lezzet tavan oluyor 😂🤤
yeni_anne2 staRmama maşallah ne kadar şanslısınız 😁😊biz bu kadar doğal şeylere ulaşımınız varr benım sadece salça olarak şanslıyım az biraz Antepten geliyor tarif için çok teşekkür ederim 🌸🤲🥰
yeni_anne2 kalocwom çok teşekkürler sagolun🌸 bu tarifiniz peki etli için mı geçerli zeytinyağlı için mi
yeni_anne2 AnayimBenAna_ çok teşekkürler tarifiniz için elinize sağlık 🤲🌸 etli güveç yemeği yapıcam sarmayı zeytinyağlı yapsam daha mantıklı olurr değill mi bizimkiler genel de Hep kıymalı yaparlar 🤔
Talentedmom yeni_anne2 kayınvalidem çok güzel yapar içine nar ekşisi sumak da koyar ekstra ve biraz da su koyar kavurduktan sonra çektirir çok lezzetli olur
Ayperi11 Sarmanın püf noktası bol bol soğan koymak onu güzelce kavurmalısınız bir tencereye 4 soğan yeterli olur bol nane, kimyon,salça, sumak ve nar ekşisi en son da tencerenin üstüne limon dilimleyin çok lezzetli oluyor ❤️