dilarabal1 Kızlar bildiğiniz gibi gebelikte alınabilecek kafein miktarı 200 mg la sınırlandırılmış durumda. Benim ilk hamileliğim. Hamile olduğumu öğrenmeden önce hatta yıllardır her gün günün farklı saaatlerinde çeşitli kahvelerden 3-4 fincan kahve içen biriydim. Şimdi bunu günde 1 Türk kahvesinde de sabit tutmaya çalışıyorum çünkü çay vs de tüketiyorum. Ama asla yetmiyor bildiğiniz Yoksunluk sendromu çekiyorum. Şimdi bayram tabi duzenim de pek kalmadı dün 2 fincan kahve içtiğim için kendimi suçlu hissediyorum. herkes bu kadar dikkat ediyor mu? Tecrübeli anneler yazabilir mi gebelik ilerledikce alışılıyor mu? 🥹
nevaneva dilarabal1 bende çok kahve içen biriydim gebe kalınca çayı kahveyi kestim çok canım çekerse günde bir fincan sütlü içiyorum o bile tansiyonumu düşürüyor oyüzden içmiyorum
Nursemom90 Bende kahve sever biriyim ama plasentada direnç oluşturduğunu ve abartmamak gerektiğini söyledi doktorum. Birkaç günde bir sadece bir fincan tüketiyorum o kadar
dunnobeck Ben de 1 fincan türk kahvesi içiyorum, yanında da genelde aynı gün içinde 2 bardak çay içerin. Türk kahvesinin kafeini diğer kahvelere göre daha düşük, latte içtiğim gün çay içmemeye çalışıyorum mesela