Fatma027 Ben sağlık konusunda titiz bir insanım. Özel hastaneye dahi gitmem, muayenehane tercih ederim. Çünkü 100lerce hasta bakan bir doktorun sorunuma ayıracağı vakit bellidir. Butik ve koruyucu sağlık hizmeti almayı önplanda tutuyorum. İlk doğumum zorunlu sezaryen oldu. İkinci gebeliğim planlı ve daha öncesinde de acaba vajinal doğum yapabilir miyim diye bir düşünce hep aklımda vardı. Araştırdım araştırdım tamamen kafa karışıklığı dediğiniz gibi. Hal böyle olunca düşündüm ki en doğru aksiyonu da bilgiyi de bir riskli gebelik uzmanından alabilirim. Hem tavsiyeler hem araştırmalarım üzerine şehrin en iyisi olduğunu düşündüğüm perinatologa gittim. İsteğimi belirttim. O da saygı duydu yapabileceğimizi söyledi. Olasılıklar üzerine de konuştuk, tecrübeler üzerine de. Bu esnada bana hiçbir olumsuz yönlendirme yapmadı. Rasyonel değerler üzerinden anlattı. Tüm konuşmamızın sonunda şahsi fikrini sordum. Katma değerine değecek bir risk olduğunu düşünmüyor. Ama isteseydim o yolda yürüyecekti benimle. Ben riski kabul etmediğim için planlı sezaryen olacak nasipse. Yine de doğumumu Perinatoloji uzmanı ile gerçekleştireceğim çünkü bilgisine hayran kaldım muayeneler bile çok farklı geçiyor.