27 Mart sahur zamanı nişanım geldi ve ikindi vaktine kadar bekledim. Sonrasında eve yakın doğum acile gittim kaç cm açığım olduğunu öğrenmek için çünkü benim doğum yapacağım şehir hastanesi eve uzaktı bu yüzden açılmama göre şehir hastanesine gidecektim. Alttan muayne edildim ve sonrasında Nst’ye bağlandım. Doktor Nst sonucun çok kötü bebek her an karnında olabilir yatış veriyoruz dedi. O an korkudan ne yapacağımı bilemedim ama bu hastanenin çok kötü olduğunu bildiğim için yine de doğumu orda yapmak istemedim ve ben yatışı kabul etmiyorum şehir hastenesine gidicem dedim. O an alay eder gibi oraya gidene kadar bebek ölecek sen de ölürsün dediler ve yatışı kabul etmediğime dair kağıt imzaladım ama o imzaladığım kağıtta yazan şeyler haricinde de şeyler yazdırdılar. Kağıda şunları eklediler 2-3 cm açığım olduğunu biliyorum bebeğimin şu an öleceğini biliyorum kendinin öleceğini biliyorum Nst sonucumun çok kötü olduğunu biliyorum ama yatışı kabul etmiyorum diye. Doktor bir şey yiyip içme büyük ihtimalle sezeryan olursun dedi. Tabii ben iyice panik oldum ama yine de çıktım çünkü o an içimden bir ses şehir hastanesinde ısrar ediyordu. Komşumuzdan rica ettik bizi şehir hastanesine götürdü ama ben yol boyu ağladım hem bebeğime bir şey olacak diye hem de sezeryan olucam diye. Sezeryandan çok korkuyordum. Şehir hastanesine gittiğimde yer olmadığını beklemem gerektiğini söylediler. Şehir hastanesinde Nst’ye bağlandığımda doktor Nst’nin gayet güzel olduğunu söyledi ama geri eve dönemedim çünkü hastane çok uzaktı. Akşam ezanından gece 23:45′e kadar falan yer boşalmasını bekledim benden önce sıra bekleyen üç hasta vardı. Odayı doğumhane yapmışlardı ve yanınızda bir bayan refakatçi olabiliyordu benim görümcemdi. Açılmama baktıklarında hâlâ aynıydı. Hamileyken bacağıma pıhtı attığı için antibolin çorap kullanıyordum bu yüzden sadece bir kez sıcak suya girebildim odada. Sürekli Nst’ye bağlıydım ve beni en çok zorlayan buydu. Sancı geldiğinde kımıldamamam gerekiyordu ama canım acıyordu. Açılmama baktılar 3-4 olmuş dediler ve sonra sabah 5 gibi falan 7 cm olmuş dediler ve 10 dakika sonra falan istifra ettim doktor normal açılman oluyor dedi ve tekrar kontrol etti 8 cm olmuş dedi 15 dakika sonra falan ben iyice dayanamaz oldum 9-10 cm olmuş dediler ve doktor ben sana yardımcı olucam ıkınman geldikçe ıkın dedi ama ben tam ıkınamıyordum. Ebe elleriyle rahimi açıp bana yardımcı oldu ve bebeğin kafası bir anda geldi ama odada hazırlık yoktu hemen doğum için doktor geldi ve sürekli büyük abdest hissi olduğu için ben ıkınıyordum o an kesi atıldı ve bebeğimi karnıma koydular kordonu kesmemi istediler ama verdikleri serumdan dolayı titriyordum doktor kesti. İç dikişimi doktor saymamış ama kan sulandırıcı kullandığım için biraz fazla kanamam olmuştu. Dış dikişim 3 tane. Saat 05:46′da doğdu ve doktorlar ilk doğumun olmasına rağmen hızlı oldu dediler. Görümcem odada sürekli Meryem suresi okudu. Biraz uzun oldu ama sorunuz varsa sorabilirsiniz