Herkese merhaba kızlar, çok şükür ben de bu evreye geldim :) darısı tüm gebişlerin başına. Beklenen doğum tarihi 13 Nisan’dı. 29 Mart arefe günü annem bendeydi ertesi gün bayram kahvaltısına hazırlık yapacaktık markete manava gidip eksikleri aldım geldim. Poşetler biraz ağırdı arabayla gidip geldim ama yine de adet sancısı gibi bir ağrı girdi eve girene kadar. Poşetleri hemen anneme verip uzandım geçmesini bekledim üzerime bir de halsizlik çöktü sancı da geçmedi. Bu doğum sancısı olabilir mi acaba diye düşündüm saat öğlen 1 civarıydı kasılma sayacında süre tutmaya başladım ama çok düzensizdi aralıkları. Sonra kalkıp sıcak bir duş aldım yok yine geçmedi. Anneme dedim anne ben sana yardım edemiycem iyi hissetmiyorum kendimi. Gittim uzandım süre tutmaya da devam ettim. 12-13 dakikada bir sancım geliyordu eşimi aradım dedim ben bugün doğurucam gel son hazırlıkları yap. Saçmalama dedi 😂 sancılar 40-50 saniye kadar sürüyordu bittiği an makyaj çantamı, duş malzemelerimi, tarağımı ıvırı zıvırı hazırlayıp koydum. Bu arada süre 10 dakikada bire düştü. Ebemi aradım, doğum sancısı ile bebeğin kafasının yerleşmesini bazen gebeler karıştırıyor eğer 4-5 dakikada bire düşerse tekrar haber ver dedi. Daha sonra eşim geldi ve bizim bayram kahvaltısı hazırlığı doğum hazırlığına dönüştü 😂 annemle ikisi koştur koştur son hazırlıkları yaptılar. Bir yandan da bence bugün doğurmazsın ama yine de hazır olsun diyorlar. Dedim sizin iftar yapmanızı bekliyorum yapın hastaneye gidiyoruz çünkü sancılarım şuan tam olarak 4dakikada bir geliyor 😂 ikisi de panik hemen yemeklerini yediler ben de ebemi aradım gel dedi biz yola çıktık. Hastaneye vardığımızda saat 20:45’ti ve ebem beni muayeneye aldı tam 5cm açılmam vardı. Odaya geçerken eşim hala nolmuş diyor doğum başlamış dedim de şükür inandı 😂 sonra üzerimi değiştim epidural takıldı çok rahatlattı beni bir süre pilates topu bacaklarımın arasında yattım tekrar muayene edildiğinde açılmam 9cm olmuştu sonra yürüyüş yapmamı söylediler bebeğin kafasının aşağı inmesi için, yoğun şekilde ıkınma isteği geldiğinde de haber verdim ve beni aldılar artık doğum başlamıştı. Eşim de girdi doğuma bu arada yoksa hala inanmayabilirdi 😂 Ikınma gelince nefes al ve ıkın dedi ebem ve doktorum iki kere ıkındım olmadı, daha uzun ıkınmamı söylediler bebeğin gelmek için kendini ittiriyor hadi annesi ona yardımcı ol dedikleri anda içim titredi ve eşimin elini sıkıca tuttum üçüncü kez bütün gücümle ıkındım ve bebeğim dünyaya geldi 🥹 doğum saati 22:59 kordonunu eşim kesti o kadar güzeldiki o an dünya duruyor tüm acılar bitiyor her şeyi unutuyorsunuz. 3 dikiş atıldı ve bebeğimizle beraber doğumhaneden çıktık 🥹 Şimdi evimizdeyiz kızım yanımda uyuyor şükürler olsun. Umarım hepiniz en az benim kadar pozitif bir hikaye yaşarsınız 🙏🏻 merak ettikleriniz varsa seve seve cevaplarım 💕