Leylimselin Herkese merhaba, haftaya Allah kısmet ederse sezaryen olacağım. İlk doğumum olduğu için çok korkuyorum ne yaşayacağımı bilmiyorum bana tecrübelerinizi anlatabilir misiniz? Doğum öncesi sonrası yaşananlar, korse kullananlar falan her şey.. 🥰
syldzn Leylimselin merhaba Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsinn.. 🤲 bende ilk doğumumu sezaryen ile yaptım rahimde miyom olduğu için normal doğum yolum kapalıydı. Herşey 10 dakika içinde bitiyor doktorun gelmesiyle bebişin sesini duymanız bir oluyor :) sonrası zaten bi şaşkınlık, hayranlık, inanamama şok falan öyle geçiyor :) korse kırkım çıktıktan sonra taktım fakat 10 gün falan kullanabildim sıkıya gelemedim beni çok bunaltmıştı. Şimdi ikinciye hamileyim 28+6 haftalığım buda sezaryen olacak Allah izin verirse :)
Ruhsar35 Leylimselin canım en öneöli şey stres sıkıntı yapmamak çok kolay geçicek de hep kendine innaki çok kolay geçiyo o kadra hızlı oluyoki anlayamıyosun bile bebişinin sesini duyuyosun bir anda tavsiye olarakta doğum sıraısnda çok kafanı sağ sol yapma başın çok ağrır birde rezene ve türk kahvrsi iç bol bol gezını çıkartmana yardımcı olur ve ağrılarını minimuma indirir ben çok yaşamadım ağrı kors ekonusuna gelice ben hiç kullanmadım kuzum ona bişey diyemicem sağlıkla kucağına al inşallah evladını kolaycık geçsin🥰
EsilaMelisa01-06 Leylimselin ilk kızımda sezeryan oldum bundada sezeryan olcam zaten çıktıktan sonra nescafe içtim kayısı suyu ve bol su yarım saat arayla içtim hep neskafeyi 1 saat 1 buçuk saat arayla içtim o yüzden başım da falan çok ağrım olmadı yürürken ilk kalkisda zorlaniyorsun ama bir kalktimmi bidaha rahatliyorsun hızlı kalkma yavaş hareket et sürekli destek alarak kalk bide depent al muhakkak ben 10 lü almisdim hepsini götürdüm iyiki goturmusum depent karın bölgesi lastikli olduğu için korse görevi gördü bende evdede kullandım 2 paket kullandım çok rahattı korse kullanmama gerek kalmadı diyebilirim depenti fazla koy dememin amacı ise ben wc ye yetisemedigim anlar oldu hızlı hareket edemedigim için o yüzden altıma kaçırdım illaki bu yönden iyi oldu pijama takimi 4 tane koymusdum iyiki koymuşum lavaboya yetisemedigimde bazen dışına çıktı deisdirdim çünkü serumdu bol su kahve kayısı suyu ictigim için sık idrara çıktım ve kendimi toplamam daha çabuk oldu ikinci kizimdada simdi aynısını yapicam bide nezaman dogumunuz bilmiyorum fakat yelek muhakkak koyun corap bide bazen yel girmesi derler bizim orda sirtiniza falan yel girmesi olabiliyor yada usuyebiliyor ben ilkinde acemiyim almadım uzun kollu pijama diye omzum tutulmusdu çok zorlandım kendinizi sıcak tutun bide havlu götürün ki sıcak suyla yıkayıp gogsunuze koyabilirsiniz süt gelmesi için doktorum demisdi ilk kızımda öyle yaptım ben sağlıcakla kucagimiza alalım inşallah bebislerimizi
Leylimselin Ruhsar35 çok teşekkür ederim 🥰 gaz çıkarma kolay oluyor mu peki bir de sezaryen sonrası karına bastırılıyor çok acılı denmiş öyle bir şey yapılıyor mu
Ruhsar35 Leylimselin ben çok kolay çıkardım hiç zorlanmadım ama su gibi rezene içtim sürekli bence onun etkisi var karna bastırma evet oluyor kan boşalsın diye yapıyolar ama ben ondada çok acı hissetmedim kuzum karnınnuyuşuk oluyor zaten belki ondamdır dipnot normalde acı rşiğim acaip düşük elimdeki küçücük yarda bile saatlerce ağlarım😅
Leylimselin Ruhsar35 valla içimi çok rahatlattın 😅 rezeneyi çıkınca mı içmeye başladın yoksa 1-2 gün önceden mi? Bir de kanama çok yoğun oluyor mu ben regl olmayı hiç özlemedim bakalım 40 gün nasıl dayanacağım😂
Ruhsar35 Leylimselin ben o 1_2 gün önc önc içmeye başlamayı bilmediğim için doğumdan çıktığımda başladım bir rezene bir türk kahvesi valla doping gibi oldu annem birini götürdü birini getirdi o hastane yemeklerinde hoşaf falan çıkıyo nr kadra kötüde olsa tatları o yemeklerin hepsini yedim kanamada vallahi canım doğumdan sonra sen uyuşuk oluyosun hemşireler kontrol ediyo ayağa kalktığımda brn yürüdüm çok sürekli yürüdüm sonra dedim kendim giderim tuvalete gittim öyle çok aşırı bir kanama yoktu bendr adetin bir tık yoğununu düşün oda zaten o gün oldu sadece eve gelince normal ped takmaya başladım ben ama benim lekelenmem çok uzun sürdü 40 gün sürdü 41. Gün tekrar kanama yaşadım doktorum adet dedi ama sonraki ay olmadım falan çokndeğişikti