Ervaa2534 Kızlar biliyorum zararlı galiba ama canım çekiyor 7 haftalık gebeyim sizce yesem bişey olurmu doktorum baharatlı yemekler ve çiğ soğan sarımsaktan uzak dur dedi keşke sorsaydım şimde yesem korkuyorum bişey olucak diye hemen geçermi bebeğe sizce
Seyda-06 Ervaa2534 canım eğer kendin yapıyorsan iyi temizlendiğinden emin olarak belki olur ben yedim açıkçası çok canım istiyordu kendim temizledim sirke tuz kanbonat ovalaya ovalaya
Minnakpopus Ervaa2534 en azından ilk 3 ay çok dikkat edilmesi öneriliyor bu tür besinler için. Yinede siz bilirsiniz tabiki ama illa yiyeceksenizde kendi evde yapılan olsun dışarıdakilerin nasıl yapıldığını nasıl temizlendiğini az çok biliyoruz 🥴
Seyda-06 Seyda-06 Ervaa2534 ama çokta önermiyorlar kayınvalidem hep yemiş eskiden hamile falan dinlemeden bi sorun yok ama iyi temizlenmiş olması belki faktördür
Emine_pektas01 Ervaa2534 valla canım zararlı olduğunu hiç duymadım ben canım çektiğinde yapıldığında yiyorum korkma Allah’a emanetler yavrularımız ama yine de için rahat etsin istiyorsan doktoruna sor
Ssema07 Ben en başından beri aşeriyorum şırdanla mumbarı falan evde de yapamıyorum mecbur alıp yiyorum çok şükür bi sorun olmadı
Ervaa2534 Ssema07 ya benimde şuan canım çok çekti mide bulantımda var aslında daha önce kürtaj olmuştum 6 haftalık korkuyorum yine aynı şeyler olucak diye videolar çıktı karşıma canım çekti çok etrafımda hiç yokki öyle biri yapsa temiz temiz yesek 😢
Minnakpopus Ervaa2534 Allah korusun yeme o zaman canım. Ben yedim bişe olmadı diyenlerede kulak asma lütfen çünkü dışarıdakiler gerçekten çok çok afedersiniz b*kları üstünde dolduruluyorlar 🤦🏻♀️
Ervaa2534 Emine_pektas01 ya bizde öyle kimse evde yapamaz beceremez yani annem vefat etti kaynanam isterse belki yapar ama hayatta uğraşmaz dışardan alıp yiyecektim ama vazgeçtim
Seyda-06 @“Emine_pektas01”#p36274413 ben doktora sordum zamanında kesinlikle önermedi bi bakteri oldugu için sıcakta de ölen bi bakteri değilmiş çok iyi temizlenmesi gerektiğini evde güzel sirke karbonat anca dışarda gerçekten bu suya tutup çıkarıyorlar
Ervaa2534 Seyda-06 doğru söylüyorsun canım yemiyim söyledim eşime getirmesin riske atmaya gerek yok daha öncede 6 haftalık kalbi durdu bebeğimin kokoreç yemiştim diye kendimi çok suçladım anlamıyorum ya canım niye gebelikte sakatat çekiyor nerde varda zararlı bişey ben orda
Ervaa2534 Minnakpopus ayy evet evet baharatla bastırıyorlar kokuyuda hayır şuan midemde öyle yanıyorlar canım neden böyle şeyler çekiyor anlamıyorum 😂
Nilyzbn Ervaa2534 bende sadece bi ben miyim sakatat çeken canım diye düşünüyordum gerçekten sevindim sizi görünce ama ben dayandım yemedim çünkü Ankara’da sanmıyorum Adana’dakiler kadar güzel yapsınlar ve iyi temizlensin evde de ben yapamam o yüzden yemedim hele karın dolması o kadar aşerdim ki 😞
Seyda-06 Ervaa2534 haklısın canım benimde çok canım çekmişti oğluma hamileyken ama evde olmasa asla yemezdim doktorda dışardan asma yeme dedi allahtan yapabilecek birisi vardı da hallettik. Benimde hep sakatat çeker canım sanırım yine hamileyim şuan çift çizgiyi gördüm o yüzden hiç bişey yiyemiyorum benimde bu hafta hale gidip almak fikrim vardı mumbar ama sanırım bi kaç ay ertelicem. Sen kendini suçlama sakın kokoreç yediğin içun olmamıştır o allah daha hayırlı olanı nasup ettiği içindir
Minnakpopus Ervaa2534 ya yerini asla tutmaz belki ama içini pişirsende yesen belki kokusunu alınca nefsin körlenir falan
Ervaa2534 Seyda-06 ay gözün aydın sende sağlıkla alırsın inşallah kucağına dayanıcam artık mecbur yemicem çok çok canım çekerse kendim yapmayı deniyicem 😂
Seyda-06 Ervaa2534 sağol canım hepimizin inşallah😊 yapabilecek dermanın varsa çok fazla almana gerek yokya nefsin için 1 tane alsan yeter belki bi sokum yemelik yormayacak kadar bir kolun uzunluğunda en azından nefsini köreltir ama kendin yapacaksan 😊