Ckraynr deneyimlerimden yola çıkarak birkaç tavsiye vermek istiyorum size. Bende 3 aylık hamileyim gebelik öncesinde de şekerim vardı normal olarak insülin kullanmaya başladım. Öncelikle meyve günde bir taneden fazla yemeyin o da ekşi elma kivi gibi ekşi meyveler tercih edin. Ki ben hiç meyve yemiyorum artık çok sevmeme rağmen. Sonra pirinç bulgur şehriye ekmek un patates makarna bunların her çeşidinden uzak durmanız lazım ki ekmeklere kepekli tam buğday vs de dahil. Yemek yerken önce mesela bir tabak çorba yediniz bi beş on dakika bekleyin ardından diğer yemeklerinizi yiyin yani herşeyi tek seferde bir anda yemeyin ani şeker yükselmeniz olmasın kontrollü bir şekilde yükselsin. Su içmeyi ihmal etmeyin, son olarak da her yemekten hemen sonra ay şu tabakları topliyim falan filan araya hiçbişey sokmadan direkt evin içinde 15 dakika odadan odaya yürüyün dışarı çıksanız daha iyi olur ama imkanınız olmazsa evde yapın. Mümkünse gün içinde müsait olduğunuz bir zaman da 1 saat normal temponuzda yürüyüş yapın. Çünkü evin içinde ne kadar hareket ederseniz edin yürüyüş kadar güzel şekeriniz düşmez. Hatta bundan iki üç hafta önce benim tokluk şekerim 230 larda çıkmıştı 1 saat yürüyüş yapıp geldiğimde 110 a düşmüştü. Her yemeğinizde salata mutlaka olsun sabah öğle akşam. Severseniz böyle bol ekşili olursa daha güzel olur. Naçizane benim tavsiyelerim bunlar ben uyguluyorum ama insüline de devam ediyorum şu an açlık şekerim 70 80 arası tokluk 110 130 arası. Birde yiyeceğiniz yiyeceklerin glisemik indeksine bakın glisemik indeks şekeri yükseltme miktarı oluyor ona göre yiyeceklerinizi tercih edebilirsiniz. Umarım yararlı olur dediklerim. Allah şifa versin