aycinelizsmom Kızlar bugün aşı olduk, verem aşısından sonra ateşlenebilir dedi hemşire. Şu an için kontrol ediyorum ama 38 olursa calpol verebilirsin dedi. 38 olmaması için ne yapabilirim ateşini nasıl düşürüp kontrol altına alabilirim? Cevap verirseniz sevinirim
Minnakpopus aycinelizsmom ateş çıkmadan ateşe müdahale edemezsin. Ateşi çıkmadan ağrı kesici verme bırak vücudu savaşsın bağışıklık kazansın. Yükselmeye başladığını hissedersen ılık bir duş aldır ılık su bez yap ama suyu sirkeli su asla yapma
GirlandBoy_Mom aycinelizsmom aşkım sen bu gece yine üstünü serin tut ayçinin ben hep öyle yapıyorum ateşi çıkarsa da koltuk altına ensesine bez koyarsın baktın düşmüyor ılık su ile banyo yaptır bide ateş düşürücü fitil var onu koyar koymaz hemen ateş düşüyor canım
Neferut aycinelizsmom 2 ay aşısı bize baya ateş yapmıştı. Çok geçmiş olsun canım temizleme pamuğu ile koltukaltlarını sil
aycinelizsmom Minnakpopus 3 gün yıkamayacakmışım öyle dediler ama. Koltuk altlarına eklem yerlerine ıslak bez koysam olur mu ateşi çıktığında?
dilaradoyan aycinelizsmom ateşi var mı yok mu anlayamadım. Her çocukta ateş görülmüyor. Görülürse de ne yapılacağı söylenmiş
Minnakpopus aycinelizsmom evet genelde aşıya banyo yaptırılıp götürülür o yüzden. Panik olma yeterli. Benim oğlum ateşlenmemişti her bebekte ateşlenme olmaz takip et sen
aycinelizsmom GirlandBoy_Mom kuzum banyo yaptırma dedi hemşire 😔 şu an için ateşi yok şükğr takip ediyorum bakalım teşekkür ederim aşkım 🌸🌸🌸
GirlandBoy_Mom aycinelizsmom ben 6 ay aşısında mecbur yaptırdım ateşi 39 u bulmuştu aşkım rica ederim ne demek 💓
aycinelizsmom Neferut hala kontrol ediyorum ateşi yok kuzum 37yi geçmedik bu gece sabahçıyız 🫡 çok teşekkür ederim
GirlandBoy_Mom aycinelizsmom benim kızım sadece 6 ay aşısında ateşi çok çıktı düşüremedik ıslak bezle falan banyo yaptırdım hemen zaten yazdı o zaman üstüne bi zıbın giydirdim ayağına ince çorap bide ateş düşürücü fitil hemen düştü kuzum merek etme çıkmaz inşallah bu saatten sonra
Minnakpopus aycinelizsmom korkma aşının üzerinden en az 6-8 saat geçtiyse ve ateşlenmediyse dahada olmaz ama yinede sen takipte kal tabiki
MhysaTheGreat aycinelizsmom aşıdan değil ama yeğenimin de böyle 38-39ları gördüğü zamanlar oldu hastalıktan küçüktü sürekli bez ıslatıp koltuk altlarına alnına koyuyordum düşene kadar baya etkisi oluyor yine calpol ya da fitil kullanabilirsin sanırım fitil kullanmıştı yengem inşallah kolaylıkla atlatır bebiş 🧡
Vartedior aycinelizsmom Ateşi çıkmasından korkma vücut böyle bağışıklık kazanacak. 38 görürsen Calpol ver bekle çok fazla müdahale etme.
aycinelizsmom Vartedior teşekkür ederim 38 görmedim daha 37yi geçmedi hiç. İlk çocuk ya panik yaptım hemşire öyle uyarınca 🥹
Anneyimmmben aycinelizsmom aşıdan kaynaklı ateşler çok dirençli olmaz 38 in üstüne çıkarsa ilaç verin ama genellikle 37.5 üzerine çıkmıyor belki hiç ateşi olmaz… Soğuk kompres uygulayabilirsiniz ateşi çıkmaya başlarsa ama hemen ilaç vermenizi onermem