Biraz hamilelik sürecimden ve doğum anından bahsedicem uzun olacak ama 🫡
Ben okumayı çok seviyorum böyle hikayeleri. Belki benden başka sevende vardır 😁
Herkese merhaba kızçelerr
Ben o çokta kolay geçmeyen mucizevi 9 ayın sonuna geldim bittiiiii🫶🏻🫶🏻😁😁
(9 ay bulantı kusma yaşadım 10 kilo verdim sonra sadece o 10 kiloyu geri aldım aynı kilom ile doğuma gittim)
Bulantı kusmalarım dışında son 39, 40. Haftaya kadar başka bir şikayet yaşamadım hamile değil de sadece bulantım varmış gibiydim. Son hafta sadece bir ağırlık çöktü üstüme aa dedim hamilelik böyle birşeymiş 😁
Doğuma gelecek olursam da bizim beyefendinin baktık geleceği yok yavaştan suni ile doğuma doğru karar vermeye başladık. Pazartesi yatış olur diye düşünmüştük. Cuma günü son kontrole gittiğimde çok az da olsa bebeğin kalp atımında oynamalar var ne olur ne olmaz gözlem altına alalım denildi ve yatışım yapıldı. O ana kadar doğuma dair hiçbir belirtim yoktu. Nişan, ağrı su gelişi 0dı . Nstde de hiç sancı yoktu. Yatış verildi ben odaya çıkıp nstye bağlandım hop aniden kendi sancılarım gelmeye başladı yavaş yavaş 😁 açıklığımda 1,2 cm imiş.
Akşama suni sancıya başlama kararı aldık yumuşama olması ve açıklığa yardımcı olması için bir ilaç koyuldu vajenden ve damar yolu açılıp su çok az dozda verilmeye başladı. Ertesi gün öğlen 11,12ye kadar sancılar dayanılamayacak gibi değildi açıklığım çok yavaş ilerliyodu öğlen 3,4cm açıklıktıktayken sancılar aşırı artmaya başladı 4 ,5 saat kadar ağır sancılar çektim. Ağır olmasının sebebi kalp atışından dolayı nstye bağlı olmam ve hareket kısıtlılığımın olmasıydı… kalkmama sadece 15,20 dk izin veriliyordu sonra tekrar nstye bağlanıyordum. O kalktığım anlar kurtarıcı oldu bana.
Sancı esnasında sıcak su hayat kurtarıcı oluyor. Squat hareketi ve ördek yürüyüşü açıklığın artması için birebir 🫶🏻 Bol bol hareket edin sancı çekerken sabit durmak 2 katı artırıyor ağrıyı bence. Sık sık sıcak suya girin bana en iyi gelen o oldu 🌸
Doğum başlamasına gelelimm. Benden hiç ümitleri yoktu 😁 Ağrım aşırı çok açıklığım az 1 gün boyunca sadece 4 cm açıklıkla bekledim ilerlemiyordu. Ne olur ne olmaz diye yeme içmeyi keselim her hangi bir sezaryen durumuna karşı dediler. Yarım saat geçti geçmedi nstden ayrıldım sıcak suya girdim 10,15 dk hareket ettim tekrar nstye bağlayalım dediler tam yatağa yatacakken suyum geldi birden 🫠 10,15 dk sonrada doğum başladı 🫶🏻 5,6 uzunn uzunn ıkınmadan sonra bebişimi aldım kucağıma 🥹 Anlık 10 dakikalık bir baygınlık hissi oluyor o an sadece. O da analığın şanındandır 😁 Kesi atıldı + düzensiz yırtık oluştu dikişlerim bir tık fazla ama 2 ,3 gün içinde iyiye gitmeye başladım çok şükür. Geride kalanlara kolaylıklar diliyorumm 🫶🏻🫶🏻🫶🏻