Herkese merhaba. 28.haftaya kadar çok rahat bulantısız normal bir hamileliğim vardı. Sadece karnım çok sert oluyor ve bir yere toplanıyordu. Ben bunları normal sanıyordum. 28.hafta kontrolümde doktorum bu durumun sancı olduğunu çok sık veya uzun süreli olursa gelmemi söyledi. Ben o hafta memlekete ailemin yanına gittim. Geçmeyen sertleşme toplanma oldu, acile gittim ve erken doğum riski sebebi ile yatış verildi. Eşimden evimden uzakta iki gün hastanede yattım, çok üzüldüm çok ağladım çok korktum en azından evime dönebilsem diye dua ettim, sonra çok şükür evime döndüm ama benim sancılarım kasılmalarım hiç durmadı karnım hep çok sertti özellikle geceleri sürekli bir yerde toplanıyordu. İlk 32 sonra 34 sonra 36.haftayı göreyim diye sürekli dua ettim. Çalışıyordum, doğum iznine erken ayrıldım. Genelde evde yattım kahvaltımı kendim hazırladım tuvalet duş dışında çok fazla kalkmadım. 37.haftada sancılarım azaldı 38’de nst de yine 60-70leri gördü 39+0’a sezaryen doğum planladık, planlanan günde sancılarım 100ü geçiyordu zaten.
Süreçte çok üzüldüm çok korktum bebeğim erken gelecek sağlığı nasıl olacak diye çok endişe ettim. Bu arada erken doğum riskinin yanında 4.derece hemoroid oldu , bebeğimin kol bacak gelişimi 4 hafta kilosu 2 hafta geriden geliyordu onu da çok kafaya taktım, her hafta yeni bir sorunla karşılaşıyor gibiydim.
Ama çooook şükür 39.haftada bebeğimi sağlıklı bir şekilde kucağıma aldım. Kilosu gelişimi de normaldi. Eğer benimle aynı şeyleri yaşayan varsa diye paylaşmak istedim. Geçiyor hepsi.
Bu süreçte doktorum çok rahat ve sakindi, beni hiç korkutmadı, gelişimini kendi doktorum normal olarak değerlendirdi, kasılmaların olabileceğini söyledi beni hep sakimleştirdi ama acilde gittiğim doktorlar kasılman var erken doğabilir gelişimi geriden deyip beni strese sokmuştu. İyiki sakin ve rahat bir doktor seçmişim. Sezaryen ameliyatım da çok iyi geçti ertesi gün ayağa kalkmıştım.
Eğer aynı şeyleri yaşayanlar varsa inşallah siz de bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız 🙏🏼