Aytum Kızlar cuma günü planlı sezaryen olacağım. 37 hafta çift yumurta ikizlerine hamileyim, ilk doğumumda 3. Günde gelmişti sütüm çok zorlanmıştım. Bu konuda bilgisi olan var mı sütün doğumdan önce gelmesini sağlamak mümkün mü? Mümkünse nasıl yapmak gerekir?
Bezelyelerimm Aytum canım bence bunun doğum seklıyle alakası oldugunu dusunmuyorum ben. Ben normal doğum yaptım benımde hemen gelmedi kızım hatta açlıktan cok ağladı ablamın da hemen gelmedi öyle
Loveis Aytum keşke bunu doktora yada bir emzirme hemsiresine danissaydin. Yeri geliyor normal doğumda süt gelmiyor. Kişinin bedenine bağlı sanki.
Greenmomy Aytum merhaba. Bişey sormak istiyorum size. Şu an göğsünüzü sıktığınızda süt geliyor mu bir iki damla da olsa. Bende ikinciye hamileyim. Bebeğim emmiyor şu an. Hatta bayadır bıraktı. Göğsümü sıkınca süt geliyor. Sizde var mu bu durum ?
Asilzedemom Aytum kuzum benim ilk oğlum da hamileyken geldi sütüm epey gelirdi doğumda da sağım yaptım 12 saat küvezde kaldı için bunda da hamileliken çok gelmedi haftada 1 akıyor tek şimdi bende son hafta doğuma 5 gün kala sagim yapmayı düşünüyorum insin diye
Aytum Bezelyelerimm Ben ilk acemilik hiç sağmak aklıma gelmedi arkadaşım süt gelmese de makineyi göğsüne hep bagladi bu sayede hemen sütü gelmişti bebeğin emme gücüyle de alakali olabilir galiba. Teşekkür ederim cevabiniz için.
Aytum Loveis Sordum elbette bu ikinci doğumum olacak zaten. Ayrıca Avrupa’da belli haftadan sonra kolostrum toplanmaya başlıyor eğer kişi onay verirse. Benim hemşirem de gelirse yapabilirsin dedi. Özellikle erken doğumlarda. Benim merakım da bu aslında ben bunu hiç denemedim deneyen var mı doğumdan önce süt sagimini.
Loveis Aytum bilmiyorum, doğumdan sonra bende sağım yaptım ama bi damla anca çıkmıştı iki göğsümden de süt akmıyordu. Öncesinde ne kadar gelir bilemedim. Zaten şurada 2 gün kalmış doğuma öncesinde sağım yapmanın bir zararı olacağını sanmıyorum.
Aalleeyynnaa Helva önerebilirim tahin helvası. Süt de çok etkisi oldu bana. Sezeryan sonrası da hemen geldi sütüm 27 ay emzirdim. İlk bebeğimde bilmiyordum 2 gün sütüm gelmemişti. 2. Oğlumda helva duyup denedim ve işe yaradı. Şimdi 3. Bebeğime hamileyim sezeryan olacak 1 hafta önceden başlıcam yine helva yemeye
Aytum Greenmomy ilk doğumumla ikinci arasında 4 yıl var 2 yıl önce biraktim emzirmeyi şu an sıkınca gelmiyor benden süt. Ama emzirme sonladirmadan bir sürü sonra geliyordu benden de süt.
Aytum ozlemre 30. Haftadan sonra toplanmaya başlanıyor ama bazi hemşireler öneriyor bazıları önermiyor. Özellikle erken doğum olacaksa kesinlikle öneriyorlar. Ben çok kararsızım iki kaldi zaten doğumuma acaba uyarmaya baslamali miyim, sağım makinesiyle vs. Diye düşünüyorum.
Bebegim3444 Aytum kesinlikle tahin helvası benim ikizler kilo alsın diye fazlasıyla yedim. süt yaptı öncesinden benden süt akmaya başladı doğumdan önce ve doğum yaptığım zamanda zaten biberon dolduruyordum. Doğum yaptığım günde bestlak damla kullanmaya başladım maşallah sütün gayet iyiydi
imcakir Benim çok bilgim yok ama bir emzirme danışmanı dinliyordum planlı sezeryanlarda vs sağım yaptırıyordu diye dinlemiştim bebek doğunca mama vermek yerine kolostrum verebilmek için hatta kendi de uygulamıştı Bebek uzmanı kullanıcı adı Tülin Bulur ismi bak istersen ya da sor
Aytum imcakir bakayım tabii ki teşekkür ederim. Mama vermek istemiyorum mecbur kalırsam elbette vereceğim karşı değilim ama mama mideyi çok hızlı büyütüyor hem de bebeği daha uzun süre uyutuyor. İlk zamanlar ne kadar hızlı uyanıp çok emerlerse süt o kadar artıyor umarim becerebilirim bakalim 🙏
elmaelmaelma Benim de ilk doğumda aynı sizin gibi 3 günde ancak gelmişti sütüm. Yine öyle olacak diye endişeliydim ama doğumdan önce görüştüğüm ebe, ikincide daha kolay geliyor demişti, gerçekten de öyle oldu; ikinci doğumda hemen geldi sütüm.
Aytum 1GamzeliAnne1 kuru dut, helva, kuru üzüm ve iki çeşit komposto alacağım yanıma inşallah bol bol süt olur 🙏