BusraNur01 Kızlarr bu ikinci bebişim ama ilkinde preeaklampsiden 38+1 de suni ile doğum yapmıştım ve hiç kendim sancı çekmedim.Şuan ikinci gebeliğim ve 38+1im Sat a göre ama ultrasonda bebeğim 5-6 gün küçük 37+2 falan geliyor. Acaba doğum bu gerilikten dolayı uzayabilirmi. Tabi ki 34 de doğum yapan da var 42 de de biliyorum ama bu geride veya ileride olması süreci etkiliyor mu merak ediyorum.Uygulama 13 gün gösteriyor mesela +5 gün gibi mi hesaplamalıyım
bebeklerim__ BusraNur01 valla sormak istediğini anlamadım ama kendi ne zaman gelmek isterse o zaman geliyor . Zaten çok Bi süreç de yokmuş arada
Happyka BusraNur01 benim 1 hafta önden gidiyordu son gebeliğim, kilosuda vardı yani bebeğin, 1 hafta öncesinden sezaryana aldilar mesela ultrasona göre yani , eğer normal doğumsa bebek ne zaman isterse o zaman gelir
DENIZ_55 BusraNur01 hayır tabiki bebeğe bağlı değil senin sat tarihine göre bakıyor doktor benimde sata göre 2 hafta önde ama sata göre bakıyor
BusraNur01 bebeklerim__ Yani ultrasondaki haftalarına göre mi yoksa son adet tarihimize göre mi hesaplamamız gerekiyor tahmini doğum tarihini fark ediyor mu bunu merak ettim. Ultrasonda önde giden bir bebek daha erken doğuyor yada ultrasonda geriden gelen bir bebek daha geç doğuyor gibi bir durumla karşılaştınız mı bunu sormak istedim
Zeyzeyy- Benim kızım bir hafta önden gidiyordu 41.haftada doğdu 🫠 canları ne zaman isterse o zaman geliyorlar canım hayırlısıyla gelsin inşallah 🥰
BusraNur01 Zeyzeyy- Demek istediğim de buydu😊 Tabiki onlar ne zaman gelmek isterse o zaman geliyor. Ama ultrasondaki haftalarına göre mi yoksa kendi hesabımıza göre mi beklemeliyiz bunu merak etmiştim. Teşekkürler 💕
BusraNur01 Happyka Anladımm teşekkürler evet normal olucak nasipse bende son günlerin heyecanıyla gün sayıyorum 5-6 gün ufak göründüğü için süreç uzar mı ikilemde kalmıştım. Umarım vaktinde gelir 💕 Teşekkürler
BusraNur01 DENIZ_55 Herhangi bir tarih belirleme olması durumunda da Sat a göre karar veriliyor o zaman ultrasondaki haftası dikkate alınmıyor. Teşekkürler 💕
DENIZ_55 BusraNur01 aynen öyle cnm bilgileri yazılıyor ama sata göre doğum plani yapıyorlar suam ben 36+5 haftalık oldum ama bebeğim 38+5 haftalık bu haftaya kadar idare ettik sezeryan olacam bu arada arada sancim oluyordu fazla değil dün baya kotu oldum ne yapsam geçmedi acile geldim sancı çıktı yatmak istemedim oda sezeryan izim olduğu için Buda sezeryan olacağım için anı sancim artarsa evde dikisik yirtilabilir iç kanama olur anlaman dedi yattim korkudan sabah doktornan konuştum oda bekle dedi sabah ultrason çekin duruma göre bakarız dedi bebegin iri olduğu için artık sancilarim var sancin artarsa acil sezeryan olursun dedi yarın belli olacak
BusraNur01 DENIZ_55 Haftasına göre iriymiş maşallah o yüzden normalden erken zorlamış seni bebiş.Gününde belli madem inşallah hayırlısıyla alırsın kucağına risksiz bir şekilde ciğerleri kilosu geliştiyse zaten gerisi hallolur
DENIZ_55 BusraNur01 kilosu felan iyiydi suan kaç bilmiyorum bebek çok büyük iri oldugu icin kasıyor dendi ben ginede şükrediyorum erken doğum riskim vardı şükür bu haftaya kadar durdu suanlil herseyide iyi ultrasona girecem ama kasilmalarim artti bugün bakalım doktor ne diyecek hayırlısı olsun hakkımızda inşallah