KumpirsMom yani aslinda kisacasi stresten olmuyo. Beyindeki stres tum vucuda yayiliyo. Bu durumda dediginiz gibi rahimin sicakligi yukseliyodur. Bilimsel olarak bu arastirilmis mi acaba? Bu dogru olabilir cunku 3 yil ben de gebelik edemedim. Esimde de bende sorun yoktu. (Sag tupumde yapisiklik vardi gebelige engel bi durum degildi, zaten acilmisti da hsg ile) ilacli tedavi oldum klomen catlatma ignesi vs. Onlarla da olmayinca dofal yolla denedik sadece ama yine gebelik olsun diye degerlendirdik. 3 yilin sonunda asilamaya karar verdigim ay hamile kaldim. Reglimin gecikmesiyle kan verip hamile oldugumu ogrendim. O ay hic bi sekilde gebelik icin degerlendirme olmadi. Sadece zevkine iliski oldu. Cunku cok emindim asilama ile hamile kalcaktim buna gore haftalari bile hesaplamkstim iste şu ayda su kadarlik hamile olurum kesin felan diye o kadar emindim iste. Ama ne hikmetse hic stresli olmadigim, aklimin ucundan dahi gecmeyen, sadecezevkine iliskiye girdigim ay hamile kaldim. E bu durumda streste etkiledigine gire sizin dediginizin dogrukuk oayi benim durumuma gore yuksek. Suan 11 aylik olmak uzere bir oglum var cok sukur. Hic aklimizin ucundan gecmeyecek bi zamanda geldi supriz sekilde. Bence bu dediginiz cok dogru. Tabiki hersyeden once rabbimin dedgi olur verirse verir vermesse vermez orasi cok syri bi mesela. Ama bu gebelik elde edilememesindeki vucutsal olarak etken bu olabilir. Cok guzel dusunup burdaki bebek isteyen annelere de bunu oaylasmaniz çok anlamlı. En azindan ellerinden geldigince o annelerde stresten uzak durmaya calsirlar insallah☺️☺️🌸🌸