Kizlar benim 20. Hafta detaylida circumvallata dendi (plesenta kivrilmasi) detayli onerildi
22 de amniyotik bant dendi, bende bi perinatologa gittim
Oda daha felaket vasa previa dendi hemde tip 2, plesenta 2 lob ve fetal damarlar korunmasiz, kanama aninda bu bebegin kani ve ölmesi gibi bisey.
2 gun once eve yakin olsun diye sehir hastanesi perinatologa gozuktum oda hicbisey goremedim dedi, bu seferde 10 gun karin cevresi geride ama bunun icinde bisey demedi onemsemedi.
Benim 19 haftadan beri gunde 20 30 40 kasilmalar oluyor progestan kullaniyorum.
Bugun ozel bi hastaneye docente gittim, hem daha fazla bilgi alabilmek hemde renkli bir kere goreyim diye, oda vasa previa goremedi ama plesentanin bir ucu rahme yakin, muaynede kasilma fark etti ve agri oluyormu dedi, oluyor dedim.
Normalde bebegim makat oturur pozisyondu fakat suan kafasi cok fazla asagidaymis bugunku doktor soyledi ve agri sebebiyle kafa asagi inmistir dedi.
Erken dogum riskinden, karin geriligi devam ederse erken alinmasindan ve hastaneye yatirabilirimden bahsetti.
Paket fiyati 85 bin :(
Tek gece yataj ucreti ekstra 12 bin
1 hafta kalsam 100 bin etti 180, icerisindeki serumlar, ciger gelistirici kanlari saymiyorum bile yattigimdaki…
Kafam o kadar karisik, morelim o kadar bozukki 😔
Bu ozeli asla karsilayamam ama kasilmami ve sorunlarimida devlet onemsemiyor, normal doguma zorlanicam ve cok korkuyorum bebege bisey olur diye normal dogumda, cunku vasa previa diyen doktor kesinlikle sezeryan olacaksin demisti.
Onada randevu bulamiyorum evimede cook uzak.
Napicagimi sasirmis durumdayim…