Kızlar merhaba. 30 haftalık hamileyim pazartesi günü sancım başladı rahim ağzım 1cm’e kadar kısalmış ama açılma henüz olmamış 1 gece hastanede yattım ilaçlarla bebeğimi içerde tutmaya çalıştılar. Sonrasında taburcu olduk çok şükür bebeğimin sağlığı gayet iyi. Bugün tekrar sancım başladı tekrar gittim 1cm kalan rahim ağzı tamamen silinmiş ve açılma başlamak üzereymiş. Yine ilaçlarla tutulmaya çalışılıyor ama preeklemsi riskim var ve 34. Haftayı bile görme ihtimalimin zor olduğu söyleniyor. Gittiğim hastanenin yenidoğan yoğun bakımı bu kadar küçük bebekler için yeterli değil, ya A sınıfı bir özel hastaneye ya da Çam Sakura gibi büyük bir eğitim araştırmaya gitmem tavsiye edildi. Plasentam önde ve kısmi vajinismus hastasıyım. Bu sebeplerden dolayı normal doğum yapmam çok zor, özellerde birkaç ayrı doktordan fikir aldım aynı şeyi söylediler. Devlet hastanesine gidersem normal doğumda ısrarcı olmalarından korkuyorum ve tabi ki kötü yorumlar, eşlerin girememesi vs beni endişelendiriyor. A sınıfı özel hastaneler de aşırı uçuk fiyatlar veriyor ve son olaylardan dolayı nasıl güveneceğimi bilemiyorum. Son dakika doktorumu değiştirmek zorunda kalmak, bebeğimin yoğun bakıma gireceğini şimdiden biliyor olmak vs beni çok yıprattı çaresiz hissediyorum. Düşünceleriniz neler, sizce ne yapmalıyım ? Ya da daha önce bu şekilde erken doğum yapan bebeği yoğun bakımda kalanlar var mı hangi hastanelerde doğum yaptılar lütfen yazar mısınız 🙏🏻