Herkese merhaba!
Uzun uzun yaşadıklarımı yazmayacağım sadece kaygı bozukluğu ve hastalıklar üzerine yoğun kaygılar yaşayan biri olarak buradaki başlıklarda gördüğüm ve gebelik sürecinde endişelendiğim noktaları ve yaşadıklarımı yazacağım.
38+2 de anne karnında bel çevresinin gelişmemesi sebebiyle doğumu birkaç gün öne çektik. Zorunlu sezaryen oldum çünkü retinamda incelme mevcuttu.
28-29.haftalarda başlayan bel çevresinin bir hafta geriden gelmesi 36-38 arası iki üç haftaya çıkmıştı. Bundan çok endişeliydim ama başınıza gelirse korkmayın lütfen. Eğer suyunuz iyiyse, bebeğin kan ve beyin akımında bir sorun yoksa ve serviksiniz kısalmadıysa doktor 38.haftaya kadar bekleyebiliyor.
Doğuma giderken çok korkuyordum. Ya hissedersem? Spinal sonrası ya baş ağrısı çekersem ve kan yaması yapmak durumunda kalırlarsa gibi sorularla doğuma girdim.
Öncelikle doğum öncesi takılan sonda bana uyuşmadan ameliyathaneye çıkmadan takıldı. Takılırken acı hissetmedim sadece yoğun bir yanma hissi oluştu ve bu his bir süre devam etti. Keza çıkarırken de acı duymadım.
Spinal iğnesi hiç acıtmıyor. Gerçekten damar yolu açılması daha acılıydı. İğne yapılırken rahat olmanız ve hareket etmemeniz gerek ki kayma olmasın.
İğneden sonraki korkum karnım kesilirken hissetmekti. Aslında sezaryene dair en büyük korkum buydu ama çok şükür hissetmedim. Zaten iğne yapıldığı an bacaklarınıza bir sıcaklık iniyor ve uyuşmaya başlıyorsunuz. Doktor hissedip hissetmediğinizi test edip doğuma başlıyor.
Burada da bahsedildiği gibi dokunmayı hissediyorsunuz ama acı yok. Sadece bebeği çıkarırken çekiştirme duyuyorsunuz ama korkulacak gerçekten bir şey yokmuş.
Son olarak baş ağrısından çok korkmuştum ama ameliyat esnasında ve sonrasında ani baş hareketleri yapmamak ve sonrasında bol filtre kahve ve suyla çok şükür onu da yaşamadım.
Bir de karna bastırma olayı var. Doğumdan birkaç saat sonra doktor kontrol için geldi ve kanamama bakacağını söyledi. Karnıma bastırdı ama öyle bir acı hissetmedim. Belki biraz uyuşukluğun geçmemesi belki de doktorun çok bastırmaması bilmiyorum ama burada bahsedildiği gibi değildi. Zaten sonrasında da kum torbası koyarak kanamayı kontrol ettiler.
Sorularınız varsa cevaplayabilirim ama inanın korkulacak bir şey yokmuş. Benim gibi yoğun kaygıları olan biri bile bu süreci sakinleştirici bile almadan atlattıysa herkes yapabilir diye düşünüyorum.
Bir de burada olumsuz yorumları/deneyimleri okuyarak hamileliğinizi kaygılı geçirmeyin. Herkesin süreci farklı oluyor. Önleminizi elbette alın ama güzel sürecin tadını çıkarın.