bsradmr10 Kızlar 29 haftalik hamileyim servikal kısalık var 27mm doktor istirahat verdi çok fazla ayakta durma dedi evimin işini yapmayacakmıyım yemegimi falan bakan kimse de yok tekim çok korkuyorum erken dogum yaparım diye bana fikir verin ne olurr ☺️
Busegull bsradmr10 okadar değil tabiki yap hareket et aksi halde hareketsizlikten bacak damarlarına pıhtı astar bu rahim ağzı uzunluğu uzayıp kısalan bir şey yani hep böyle gitmez 28.haftamda 13 mm idi 33 haftamda 33 mm oldu ve ben normal hayatıma devam ettim ve ikzilerdi
Mlkrj bsradmr10 benimde 21 haftada 38 mm di birden 20 altına bile düştü Malesef bende çok ayakta durmamaya çalışıyorum ve benim daha çok zamanım var inşallah bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alalım
Yildirims2_ bsradmr10 aynı sorun bende de var etrafımda yardım edecek kimse yok mecbur iş yapıyorum ama bir yandan da çok yormuyorum kendimi. Evi üstten temizliyorum çok ayakta durmamaya çalışıyorum bebek doğduktan sonra rahat rahat yaparım artık
DogaMom bsradmr10 herkesin süreci farklı kimseyi dinleyip hemen ayaklanmayın derim. Doktorunuz ne kadar istirahat verdiyse o kadar dinlenin bu ciddi bir durum.
bsradmr10 Busegull ayy gerçekten öylemi doktor yatak istirahati ne demek oturmayacaksın yatacaksın demek dedi sırtım agriyor artik 1 aydır yatiyorum ne yürüyüş ne yemek ne temizlik hiçbir şey yapmadıgım halde kısalmaya devam ediyor iyice korktum bende
Busegull Yildirims2_ bu bizim elimizde olan bir şey değil o bebek yukarı çıkınca dönünce hareket edince değişiyor hatta şöyle diyim vajinal ölçümle karından ölçümde bile fark çıkıyor ben çok zorlanmadan yemeğimi temizliğimi yürüyüşümü yaptım çünkü senin yorulman bebeğin gelişimini rahiminin gelişimini arttırmıyor veya azaltmıyor bu tür komplikasyonlar rahimin ve bebeğin büyümesi ile alakalı olabiliyor
Yildirims2_ Busegull doktorum bana hep yatıp dinleneceksin diyor dediğini yaptığım zaman uzadığını gördüm ama ne zaman çok fazla yorulsam doktora gittiğimde de ölçümde kısaldığı çıkıyor bende anlam veremedim bir türlü
Busegull Yildirims2_ dedim ya kendin belirle onu yorulma yorulduğunu hissettiğin an dinlen sürekli yatmak ne çözüm ne iyi bir şey bak instagramda prof.dr Osman develi oğlu var her perşembe soru cevap yapar takip et aklına takılan bir şey olursa sor o bu konulara çok değiniyor
bsradmr10 DogaMom salı günü tekrar gidicem progestanı günde 2 ye çikardi bir hafta boyunca dinlen bakalim dedi insallah kısalma devam etmiyordur
_biranneadayi bsradmr10 Bu servikal kısalığı rutin kontrolde ultrasonda görüp mü söyledi, yoksa bir sebepten alttan muayene ederek mi gördü?
bsradmr10 _biranneadayi 24 haftalık hamileydim bebeğim yüzünü göstermiyordu perinatolojiye gittim vajinal muayenede plasenta rahim agzinda ve servikal kısalık var dedi progestan başladı 25 haftalık oldum tekrar gittim ultrason ile baktı plasenta yukarı çıkmış serviks 30mm normal progestanı kes dedi içmedim. 26 haftalık oldum şeker yüklemesi yaptırdım ve merdivenlerden düştüm yuvarlanıp hastanede bebeğe baktılar tekrar gayet iyi bebeginde birsey yok ama serviks 27mm olmuş progestana geri başla dediler 25inde 30 haftalık olcam tekrar gidicem şuan da progestanı sabah akşam 2 kez fitil gibi kullanıyorum
bsradmr10 5 senedir tedavi görüyorum olmuyordu son 2 senedir biraktik 30 yaşına gelince koruyucu aileye başvuralim dedik ve hamile kaldim dogal yolla insan çok tedirgin oluyor haliyle ilk defa hamile kaldim tecrübesizlikta cok zor
Nesrnn bsradmr10 endiselenıp korkma canım 27. Haftada 21 di benim doktor evde dınlen dedı ılac verdı sadece yemek yapmaya kalktım esim destek oldu şuan 31 haftam bıtıyor cok sukur sıkıntı yok
bsradmr10 Nesrnn bayramdan önce doktora gittim 35mm ye yükselmiş bu hafta sizin gibi yemek yaptım geri kalan işleri eşim halletti progestana devam ediyorum 34. Haftaya kadar kullanacağım sonra tekrar bakıcaz