Evettt bir gün buraya pozitif doğum hikayemi yazacağım aklıma gelmezdi herşete en baştan başlıyoruz
- Haftaya girmeden geniz burun akıntım başladı ve aşırı halsiz hissediyordum kendimi bu arada bebek iyi normal doğuma hazırlık yapıyorduk pilates vs doğum pozisyonundaydı bebeğim 38+2 de kontrolümüz vardı Salı günü ama ben hastaydım bir önceki gün gece baya ağrım vardı kasıklarımda vs bebeğim kanala yerleşiyor diye düşünmüştüm sabah oldu hastaneye gittik aç gitmiştim hasta olduğum için canım hiç birşey istemiyordu nst girdim aç olduğum için nabız ve hareket az göründü ve akşamda bebeğin hareketlerini az hissediyordum ama son zamanlar ve hastayım Halim yok olarak yorumladım neyse nst bitti doktorun yanına girdik alttan muayene etti çok ufak açılmamın olduğunu söyledi ve o kadar ağrıya bu kadar açılmış olmasına şaşırdı daha fazla bekliyordu ultrasona geçtik ve hrrşeyin yolunda olduğunu söyledi taa ki bebeğim hareket edip kordonun boğazına dolandığını görene kadar hemen hareketsizliğini ve sancıya rağmen açılma olmamasını acaba kordon fazla dolandı doğum kanalına girmesini mi engelliyor dedi ve doktorum direk seni acil sezeryana alalım madem açsın gel bebeği alalım riske girme dedi ben ilk baş çok korktum ve kabullenemedim sonra doktoruma güvenip tamam hocam dedim ama eve gidip gelmek istiyorum dedim ve kan verip eve geçtik biraz stresimi azaltıp hazırlanıp hastaneye gittik gereken tahliller yapıldı hasta olduğum için ve enfeksiyon değerim yüksek çıktığı için doktorum Spinal yapalım genel anestezi yapamayız nefes darlığı olur oksijen yetersiz gelebilir dedi zaten benimde göğüs kafesim çok ağrıyordu neyse Spinal olmaya karar verdik ailem ve eşimle vedalaştım normalde çok duygusalom ama o an rabbim bir güç verdi ve sağlam durmaya çalıştım ameliyathaneye girdim ama kendimi asla ameliyat olacam edecek değil de küçük bi operasyon gibi gibi kafamı dağıttım ve iyiydim belimden anestezi iğnesi vurulacaktım doktorum pozisyona girmemi söyledi söylediği gibi pozisyon aldım ve gerçekten iğne o kadar acıtmadı yani o an çok ufak bi ağrıydı benim için sonrasında direk ayak parmaklarım uyuştu ve kaldıramadım ameliyat başladı ve ben hep sohbet ettim oradakilerle saçma sapan şeyler konuştum kafam dağılsın diye sonra bebeğim doğdu ve o narin güzel sesini duyunca ağlamaya başladım bebeğimin kordonu boynu koltuk altı ve bacağına dolanmış doktorum iyi ki bana güvendin aferin sana dedi ve eğer ki bi gün daha bekleseydik kötü sonıçlanabilirdi dedi ameliyat bitti gayet iyiydim yukarı çıktık ve aşırı titreme geldi yaklaşık 1 saat sürdü sonrasında yavaş yavaş açılmaya başladı uyuşukluğum ama ağrım yoktu sonda çıkarken acıdı sadece bi tık oda hiçbirşey o gün yaşanılan stresim yanında 7 saat sonra yürüdüm yürümem çok zor değildi sadece canım yanacak diye çok korktuğum için hareket etmek istemedim ama dedikleri gibi bir bel ağrısı ne yazık ki var 10. Gündeyiz ve şuan bebeğime yardımsız bakabiliyorum gayet toparlandım sadece uzun süte oturunca belim ağrıyor sormak istediğiniz soruları sorabilirsiniz RABBİM İSTEYEN HERKESE BU DUYGUYU YAŞATSIN İNŞALLAH