Selam kızlar aslında 10 şubatta doğum yaptım yarın 40ımız çıkıyor ama ben anca yazma fırsatı bulabiliyorum çünkü gazlı ve kolik bir bebem var günler biraz zor geçiyor 🫠 gelelim bizim hikayemize.. 6 Şubat Perşembe günü rutin kontrole gitmiştik bebek iri olduğu için doktorum 10 Şubat pazartesiye kadar doğum kendiliğinden başlarsa başlar yoksa pazartesi duniyle doğumu başlatalım yoksa zor olabilir demişti o gün ilk çatı muayenesini de oldum 2 cm açıklık vardı he doktorum uyarı vereceğini belki doğumun başlamasına yardımı olabileceğini söyledi ve bana hint yağı almamı doğum başlamazsa pazar gecesi meyve suyuyla içip yatmamı söyledi sonra eve geldik. Artık heyecan ve stres başlamıştı çünkü suniden ve sezeryandan korkuyordum kendiliğinden doğumun başlaması için hurmalar ananaslar ahududu çayları pilates topu yürüyüş bol bol Meryem suresi vs.. Çatı muayenesi sonrasında lekelenmem olmuştu ama devam ediyordu cumartesi günü hala emin olamamakla birlikte nişanın olduğunu düşündüğüm yoğun bir akıntım oldu ve sancı vs hala yoktu. Pazar günü bütün Ümitlerim tükendi artık gece 11 gibi hint yağını içtim ve yattım sabah 6da hastanede olacaktım tabi heyecandan uyku muyku hak getire kocamla yatakta uzanmışız telefondan oyun oynuyoruz ve ara sıra sancı geliyor ama her zamanki gibi olduğunu düşünüyorum ve düzensiz olduğu için önemsemiyorum sonrasında yine yoğun bir akıntım ve bir avuç kadar bi suyum geldi heyecanla kalktım yataktan tabi lavaboya gittim vs derken hint yağının etkisiyle resmen bağırsaklarım boşalmaya başladı. Bağırsaklarımdan dolayı karın ağrısımı sancı mı çekiyorum anlamadan kanamam oldu süreç o kadar hızlı ilerliyor ki ben ne olduğumu anlamadım eşim kanamam olunca korktu hastaneye gidelim dedi. Hazırlanmaya başladığımda saat 01:30du sancılar bi anda sıklaşmaya ve şiddetlenmeye başladı hastaneye geldiğimizde saat 2 olmuştu ebe muayene etti açılman 4cm olmuş yatış yapılacak dedi saat 2:30da yatışım yapıldı ve sancı odasına alındım. Ama bağırsaklarım inanılmaz boşalmaya devam ediyordu bu arada😅 Bütün hamilelik sürecimin başında ailelere en son haber vermeyi düşünüyordum çünkü sancı çekerken daha çok stres olmak istemiyordum ama nedense eşime herkese haber ver Meryem ana otunu da okuyup suya koysunlar dedim. Ben normalde adet sancılarına dayanamayıp defalarca baygınlık geçirmiş biri olarak rabbime sığındım ve kendimi sürece teslim ettim.. 3:30 gibi annem geldi sancı odasına diğer kimseyi almadılar içeri ve unutulmaz kısım başlamış oldu sancılar düzenli be şiddeti giderek artarak geliyordu yürüyüş ve her sancı geldiğinde yatağa veya kendar korkuluklara asılarak ancak rahatlıyordum ki saat 5 oldu sancılar iyice şiddetli ebe tekrar kontrol etti 5cm olmuş dedi ve ben yıkıldım 2:30 saat geçti ve bu kadar şiddetli sancıya sadece 1 cm ilerleme olmuş ve daha uzun saatler sancı çekebilecek gücüm yok gibi hissediyorum artık sabır sabır çeke çeke maksimum yarım saat geçirdim arkadaşlar çünkü bu yarım saatte aşırı şiddetlendi ve sıklaştı sancılarım bu arada birde kusmaya başladım. Ebem bunun açılmanın işareti olduğunu demekki ilerlediğini söyledi ama ben artık asla devam etmek istemediğimi bu ağrı şuan hemen kesilecekse hemen sezeryan olmak istediğimi söyledim tamam o zaman son kez bi muayene edelim dedi ve odadan doğum haneye gidene kadar 4-5 kez durup sancıyı karşıladım o kadar sıklaşmıştı. Sonra çatala çıktım be bidaha inemedim arkadaşlar 😅 yani güzel evet ama gerçekten çok zor bişeymiş tarif edemeyeceğim.. neyse saat 05:45 tekrar muayene etti ve 8cm olmuş doğum başladı artık sezeryana gidemeyiz dedi doktoruma haber verdi. Ebemden Allah razı olsun çok iyi ve ilgiliydi ama tam burada bana ayaklarımı aşağı salmamı söyledi ve orda ciddi şiddetli bir ağrım oldu ve baya sövdüm ama içimden 😂 bu arada sancıları artık normal değil çığlıklarla karşılıyorum 😅 çok sürmeden ıkınma isteğim gelmeye başladı 5-6 kez ıkındım doktorum zaten bu arada koşarak geldi doğum haneye çünkü şakasız 3-4 dk gecikse ben doğurmuş oluyordum o geldi ve direk 2cmlik kesiti attı ve bebeğim doğdu🫠 sıcacık yumuşacık yavrumu verdiğinde kucağıma zaten sancı mancın kalmadı arkadaşlar ama nasıl çığlık atmışsam sesimi 4-5 kapı öteden duyuyorlarmış zaten doğurunca zor toparladım sesimi boğazımın ağrısını çektim 2 gün😂 Neyse hemen eşimi aldılar içeri göbek kordonunu o kesti ve doğum saati 06:45 ❤️ çok hızlı ilerledi ama kesinlikle kolay diyemem çok zordu rabbim herkesin doğumunu kolaylaştırsın isteyen herkese evlat nasip etsin inşallah.. Doğumhaneden yürüyerek çıktım ama sonrasında kabız olduğum için dikişlerim baya zorladı beni ama çok şükür şimdi hiç bişeyim yok gayet iyiyim.. Sadece uyumak istiyorum 😭😭 bebem geceleri uyumuyor😂 neyse arkadaşlar çok uzattım Allah’a emanet 🙋🏻♀️