Kızlar merhaba, biraz uzun olucak ama lütfen bana yardımcı olur musunuz benim için sağlık meselesi oldu artık.
Öncelikle adetim bugün itibariyle 6 gün gecikti. adetime 2 gün kaladan itibaren beta değerimi yazıyorum.
12 mart- 17 beta hcg
15 mart- 53.9 beta hcg
17 mart- 54 beta hcg
19 mart - 38 beta hcg
20 mart- 45 beta hc
görüyorsunuz değerlerde dalgalanma var. eğer tamamen sürekli düşüşte olsaydı kimyasal diyip rahatlayabilirdim ama doktor normal değil dedi kızlar.
ben ilk olarak kanamam olduğu icin kadın doğum acile gittim devlette bu değerlere bakarak normal değil ama dış gebelik oldugunu düsünmüyorum 2 günde bie gel baktır ağrın olursa gel falan dedi. biliyorsunuz az çok devlet acil çok fazla da ilgilenmedi açıkçası ne yalan söyliyim . ben ikna olmadım bir doktorr görüşü almak daha istedim özel bi kliniğe gittim. ordaki doktor direkt bi inip bi yükselmenin çok tehlikeli oldugunu, yüksek ihtimalle rahim içinde bi gebeliğin var olduğunu, tutunmaya calıştığını tutunamadığını söyledi. eğer kimyasal veya düşük olsa beta değeri sürekli düşüşte olurdu, bir artıp bir azalmazdı dedi. ya rahim icinde bozulmus gebelik var ya da dış gebelik, dış gebelikse daha riskli tüplere zarar gelebilir dedi. yarın direkt terapötik kürtajla bakmamız lazım duruma dedi. rahim icinde bozulmus gebelik varsa kürtajdan sonra değerin düşücek ama düşmezse de dış gebelik olabilir dedi. risk almayalım direkt yapalım beklersek tüpler zarar görür dedi . şimdi kızlar evet özeldeki doktora güveniyorum ama az da olsa maddi kaygıdan dolayı beni direkt kürtaja yönlendirdirmiş daha doğrusu acele ettirmiş olabilir mi? çünkü tamam desem hatta bugün kürtaja alcaktı beni alelacele. evet risk olabilir kabul ediyorum ama beklememesi garip geldi ayrıca bu kadar düşük değerle dış gebelik olur mu ki dedim düşük ihtimal de olsa risk olabilie dedi. ben binde bir ihtimal icin kürtaj olmak istemiyorum hem maddi hem manevi neden boş yere kürtaj olayım ki kendiliğinden düşecek olan bi gebelik icin? (kanamam var bu arada âdet kanaması gibi geliyor) . diğer yandan devlette çok umursamamalarından da korktum cidden bi risk varsa tüplerim yırtılırsa diye. allah askına bana bi akıl verin ben napayım? biraz daha beklesem düser mi değerlerim sizce böyle dalgalanma yaşayıp da kimyasal geçiren varmı nolur söyleyin. yoksa ben kürtaj olayım mı hemen yarın? sağlığımdan ve tüplerimden olmak istemiyorum yardım edin😔