Kimse bu süreçlerin ağrısız, sorunsuz olduğunu elbette söyleyemez. Bebeği ilk öğrendiğimiz andan beri “acaba iyi mıdır? ” sorusundan başlayıp tonla düşünceyle hamilelik geçirebiliyoruz 😊 Ama bence hayatın en güzel süreçlerinden olan bu dönemleri keyif alarak geçirmek en güzeli ☺ Her şeyi stres yapıp sürekli sorun olacak mı diye düşününce istemeden hamileliği kendimize zehir ediyoruz. İyi düşünelim iyi olsun düsturuyla ilerlersek sanki psikolojik olarak çok daha güzel olur gibi 😊 Elbette bir sorun çıktığında üzülür ağlarız. Ancak burada bazen bazı annelerimiz olmayan şeyler üzerinden bile vesvese yapıp kendilerine zor süreçler yaşattığını okuyorum ☺ Oysa ortada öyle bir şey yok 😊 Olmayan şeye üzülmek yerine bence olan şey üzerinde durup sevinelim 😊 Doktorlar vs bir sorun yok dediği halde sürekli sorun varmış gibi davranmayalım ☺
İnstagramdan bir kadını takip ediyorum. Bebekleri olmadığı için evlatlık edindiler. Attığı bir hikayede evlatlık edindiği kız çocuğunun dağınık odasının fotoğrafını çekip altına da “10 yıl boyunca bu dağınık odayı toplamanın hayalini kurdum. ” yazmıştı. 🥺 İçinde bulunduğumuz hamilelik, annelik süreci kim bilir kaç kişinin aylardır belki de yıllardır en büyük hayali. İçinde bulunduğumuz nimeti olmayan şeylere kafa takıp berbat etmek yerine şükrederek geçirelim ☺
Benimde ilk gebeliğim ve elbette korktuğum aman bebek hareket etmedi sanki, aman ben bugün yanlış mı eğildim, aman ben bugün şuraya çok mu uzandım diyerek bebek iyi mı diye düşündüğüm oluyor. Ancak genelde iyiye yorup kendimi sakinleştiriyorum ve doktorumdan net bir şey duymadıkça kötü düşüncelere düşmeye izin vermiyorum☺ Aman nasıl anne olurum demeden önce annelik için elimden geleni yapacağim bana verilmiş bu nimeti güzel yetiştireceğim diyorum. 🌸 Mide bulantısından yemek bile yiyemediğim zamanlarda ya bebeğim hiç benimle olmasaydı iyi ki var diyorum 💜 Uykusuz kaldığımda miniğim beni geleceği günler için hazırlıyor diyorum 💜 Bebeğimle konuşurken sürekli ona iyi olduğunu, sağlıklı olduğunu söylüyorum 💜
Kısacası doktor vs bir şey demediği halde,daha bebeğimizi kucağımıza almadan anneliğimizi sorgulamayalım,olmayan şeyler üzerinden kendimizi üzmeyelim, iyi diyelim dua edelim inşallah her şey hepimiz için iyi olsun🤲🏻
Öyle bir yazmak istedim🌸