monica50 ben tam senin kafadayım. Bende hiç korkmuyorum. Valla canım sıkıldıkça normal doğum izliyorum. Hem tecrübe ediyorum hem bilgi sağlıyorum. Ben İsveç’te yaşıyorum. Burda sezeryan yok. Çok çok çok zorlu durumlarda. Hatta kanallarında bile doğum belgesi var. A’dan z’ye anadan üryan her anı görüyorsun. Nasıl yaklaşıyorlar ne yapman gerek. Kendimi korkutmam bana fayda vermiyor ki.. herkesin tecrübesi kendine. Senin canın nasıl yanar benim ki nasıl yanar bilemeyiz. Bazı arkadaşlarım hiç hissetmedim diyor bazısı çok canım yandı diyor. Herkesin kendi tecrübeleri. Sen iyi şeyler hissedeceksin ki iyi olacak. Benim sadece iğne fobim var küçük yaştan kalma. Mesela Epidural den korkuyorum. Onun yerine bi sürü rahatlama teknikleri var. Su da doğum, ilaçsız ağrı kesici bir alet var adını unuttum. Gülme gazı var. Yani bi yandan da iğne fobimi düşünmemek için bi sürü yöntem deniyorum. Allah biz kadınlara ve bütün cinsiyeti dişi olan hayvanlara bile bu gücü vermiş. Elhamdurillah üstesinden geliriz. Önce kendimizi ve vücudumuzu bu duruma alıştırmak korkutmamak gerek. Benim de ilk gebeliğim, dilini bile çat pat yeni gelip öğrendiğim bi ülkede kendimi ne kadar korkutursam o kadar benim için kötü olur.
Tabii herkes korkmayacak diye bir şey demiyorum. Ama bunu yapabileceğimizi biliyorum. İster normal olsun ister sezaryen. Hiç bir önemi yok. Biz anne olacağız, ya ilk başta çekeceğiz yada doğurduktan sonra.İki türlü de dünyaya can getireceğiz. Allah hepimizin yanında olsun. Hepimize kolay doğumlar hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin. 🙏