Bsra_crk 18 haftayım bedenimi beni rahatsız edecek şekilde çarpıntım var ve bu benim midemi de bulandırıyor tansiyonumu da düşürüyor her gün belli bir süre yaşıyorum özellikle yemek yedikten sonra sıklıkla oluyor nedir bu çok bunaldımmmmmm 😔😔😔😔😔😔
Tomrisinizi Bsra_crk merhaba kısa bir süre bunu yaşadım. Sonra su tüketimimi takip etmeye başladım ve suyu az ictigimde yemekten sonra koltuktan kalkamadigimi farkettim. Çareyi yemekten onbeş yirmi dk kadar önce en az iki bardak su içerek buldum ve çarpıntı kesildi 💙
Sila41_ Bsra_crk bende de bu belirtiler var birkaç sorun daha kansızlıktan dolayı oluyor bendeki çarpıntı göğüsümün tam altında aşırı ağrı vs.
cylnmy Bsra_crk bende de çok fazla oluyor normalde de panik atağın ve anksiyetem var zaten kalp doktoruna bile gittim 20. haftam da kan hacmimiz genişlediği için oluyormuş
Bsra_crk Selenavci63 açlık tokluk kan şekerinizi takip edelim dedi normal seyrediyor bir tık düşük sadece kan ilacımı içmedim hiç bulantılarımdan dolayı acaba ondan mı çok yoruldum
Aleyysss000 Gebelikte çıkabilen bir problem bu. O anlarda tansiyonunuzu ölçüyormusunuz yükseliyor mu ? Özellikle kahvaltıdan sonra o kadar yoğun yaşıyordum ki yaklaşık 2 buçuk saat camın önünde oturup nefes almaya çalışıyordum. Bende 28 den sonra başladı sizinki biraz erken başlamış. Ben baktım baş edemiyorum kalbim duracak gibi oluyor kardiyolojiye gittim ilaç başlandı. Kardiyolojiye gitmenizi öneriyorum eğer sizde dayanamıyorsanız çünkü benim doktorum yaşadığım bu çarpıntının bebeğe daha fazla zararı olduğunu söyledi.
Bsra_crk Aleyysss000 ben aç kalınca yemek yedikten sonra böyle bi çarpıntı oluyor kalbimin atışı resmen vücudumu titretiyor bununla birlikte bulantı ve baş ağrısı da ekleniyor çok yoruyor beni
Bsra_crk Aleyysss000 bu arada daha çok düşük seyirediyor tansiyonum normal hayatımda da düşük seyirederdi kan ilacımı bulantımdan dolayı tüketemiyorum acaba ondan mı diye düşünüyorum. Çok moralim bozuluyor
Bsra_crk Neredeyse 1 aydır var çok yoruyor artık kötü şeyler de düşünmeye başladım birşey olur diye korkuyorum bununla birlikte bulantım baş ağrım da tetikleniyor
Aleyysss000 Bsra_crk Evet bu arada demir eksikliğide çarpıntıya sebebiyet veriyor. Tansiyon düşüklüğünü dert etme bayılma noktasına gelmiyorsan benimde hep 8 5 9 5 arası seyreder normalim bu aynı düzeyde tutmaya çalış sadece. Yeter ki yüksek tansiyon olmasın ona dikkat et. Madem kan ilacın bulantını tetikliyor doktoruna söylemelisin başka bir ilaç yazar. Mesela ben hap kullanamadığım için ferifer kullanıyorum kaşık şeklinde vanilyalı tadı var çok daha rahat. Kan takviyesi çok çok önemli hayati önem taşıyor ikiniz içinde kullanman şart maalesef.
dunnobeck Bende zaten genel olarak düşük tansiyon ve kansızlık var, hep olan bir şeydi hamilelikte de arttı. Demir eksikliğinden kaynaklanabildiğini duymuştum. Benim demirim genelde sınırda çıkar. Siz hiç baktırdınız mı?
Meri3535 Bende de var 18. Haftamda başladı. Zaten nabzı günlük hayatta yüksek biriydim hamilelik ile birlikte tansiyon düşüklüğü başladı ilk önce sonra bu çarpıntı ve nabzın yükselmesi durumu geldi. Doktorumla daha dün konuştum tansiyon düştükçe kendini toparlamak için nabzı yükseltir dedi. Olabildiğince aç kalmamaya çalış dedi. Biraz izleyeceğim baktım artıyor kardiyolojiye giderim diye düşünüyorum.
Emsalk Bsra_crk kansızlık ve tansiyon düşüklüğü yapar genelde bu durumu benimde hep yaşadığım şey maalesef
Aleyysss000 Sssssyyyy Farkında değildim ancak taşikardi varmış bende normalde 70 80 arası seyretmesi gereken nabız bende 90 100 110 bazen 120 sürekli değişiyor ve buda tansiyonumun yükselmesine sebep olmaya başladı şans eseri bir gün ölçtüğüm de farkettim. Doktor beloc başladı gerçekten de hayatım kurtuldu yani. Aslında normal bir insan gibi nefes alamadığımı ilaca başladıktan sonra farkettim nasıl dayanmışım o kadar dedim nabzım normale döndü. Sabahları yarım alıyorum eğer yine de çarpıntı olursa 1 e tamamlıyorum.
Aleyysss000 Sssssyyyy 29 haftalıkken başladım. Bende çok korktum acaba zararı varmı diye ama hayır bebeğe bir zararı yokmuş 4 ayrı doktora sordum hepsinden olumlu yanıt aldım ve çarpıntının düzensiz nefes alımı ve nabız yüksekliği yüzünden bebeğe daha çok zararı varmış öyle söylendi bana. Şimdi 33 deyim herhangi bir sıkıntım yok herşey yolunda ilerliyor.