Ben de her kes gibi kendi doğum hikameyi buraya yazmak nasip olur mu diye düşünürdüm hep..Allahıma çok şükür nasip oldu bana da.Doğum yapalı 23 gün oldu bile ama anca toparlana bildim.22 şubat kaynımlara misafirliğe gitmiştik o geceyi orada kalacaktık.Akşama doğru çok kötü sırtım ağrımaya başladı artık oturamayacak hale gelmiştim.Yatak odasına biraz dinlenmeye gittim ama uyuyakalmışım.Gecenin bi yarısı bel ve kasık ağrısına uyandım ama asla aklıma doğum sancısı ola bileceği gelmiyordu.Çükü ara sıra uykumdan uyandıran yalancı sancılarım oluyordu hep ama bu kadar uzun sürmemişti.5-7 dakikada bi ağrı giriyordu ve her ağrı girdiğinde eşimde uyanıyordu sırtıma masaj yapıyordu ama geçmek bilmedi.sabaha kadar sancı çektim.Artık doğum sancısı olduğundan emindim Eşimin arabası yoktu o yüzden kaynımın arabasıyla gittik.Hastaneye vardığımızda saat 8 olmuştu saat 9 da açıklığıma bakıldı hiç açılmam yoktu ama sancı çekiyordum.Açılmam olmamasına rağmen kontrol altında tutmak istediler saat 11 de yeniden açıklığıma bakıldı ve 2 santim olmuștu.Ardından suyumu patlattılar.Suyum patladıktan sonra sancım artmaya başladı artık dayanamayacak hale gelmiştim.Her sancım girdiğinde yere çömeldim pilates topunda zıpladım az da olsa sancıyı hafifletiyordu. saat 12de kendi doktorum geldi ve öğlen 2ye kalmaz doğurursun dedi ama ben bi an önce olsun bitsin istiyordum.Doktorum ıkınma isteği geldiğinde bana söyle ve ben söylemeden ıkınma dedi 1 buçuk saat sancı çektikten sonra ıkınma isteği geldi ve ben kendimi tutamıyordum yere çömelip ıkınıyordum doktor hemen çatala çıkardı ama uzun süre ıkınamıyordum çok çabuk yorulup pes ediyordum her seferinde. kendime güvenmiyordum normal doğum yapa bileceğime asla inanmıyordum.Ve o sırada şunu anladım ki doğumu yöneten tamamen sizsiniz siz kendinize inanmazsanız asla yapamazsınız.O an içimden hep şunu tekrar ettim ÇOK AZ KALDI SANA GUVENIYORUM YAPICAKSIN doktorum ne zaman söylerse o zaman bağırmadan tüm gücümü ıkınmaya verdim iyi ilerliyordum ama bu sefer bebişim gelmek istemiyordu🥹o yüzden doktor kesi atmak zorunda kaldı açıkçası kesiden de çok korkuyordum ama o anki heyecandı sancıydı derken sinek ısırığı kalıyordu.Tabi her kesin acı eşiği farklı o ayrı mesele neyse kesi atıldıktan sonra 2-3 güçlü ıkınmadan sonra bebişimi 2ye 5 kala kucağıma verdiler.O an sanki yeniden doğuldum tüm ağrım gitmişti.Doktor kızımın iki elininde yüzünde birleştirerek doğduğunu söyledi.O yüzden beni birazcık yormuş minik kızımm🥹.Hal böyle olunca da kesi de dikişte baya oldu.Ama şükürler olsun ki sağ salim kavuştum yavruma🥰Allah doğumdan korkan tüm annelere kolay doğum nasip etsin.Sag salim kavuşsunlar yavrularına❤️
Biliyorum biraz uzun oldu ama bi sorusu olan varsa sora bilir💕